Βαρίδι για τη ΝΔ ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης

11:00 13/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σε βαρίδι για τη ΝΔ εξελίσσεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας...
κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό από την τακτική δικαιοσύνη για την υπόθεση της διαγραφής των προστίμων σε ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης.

Ο κ. Ψωμιάδης προσπάθησε να πολιτικοποιήσει την υπόθεση και να εμφανίσει τον εαυτό
του διωκόμενο από ποικίλες ανομολόγητες δυνάμεις γιατί «είναι παιδί του λαού» με κοινωνική ευαισθησία. Παράλληλα άφησε να διαχέεται σε κομματικούς κύκλους της ΝΔ ότι θα σκεφθεί την στάση του απέναντι στην ΝΔ εάν δεν έχει στήριξη και επανέλαβε παλαιότερες δηλώσεις του για την ανάγκη ενιαίας κεντροδεξιάς παράταξης.

Παράλληλα προέκυψε ζήτημα συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Ψωμιάδη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρειο Ελλάδα που ξεκινά την Παρασκευή. Τελικώς προέκυψε συμβιβασμός σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Σαμαράς δεν θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και θα συναντήσει τον κ. Ψωμιάδη στο αεροδρόμιο στην πορεία του προς την Θράκη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι «η ΝΔ στηρίζει τον κ. Ψωμιάδη» και αιτιολόγησε ως εξής: «η ΝΔ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ωστόσο ο κ. Ψωμιάδης δεν κινήθηκε από ταπεινά ελατήρια».

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Μιχέλακης ήλθε σε δύσκολη θέση όταν οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν καταγγελίες του ευρωβουλευτή κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου σύμφωνα με την οποία έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις διαγραφής προστίμων από τον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης κάτι που ο κ. Ψωμιάδης στις πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις δεν το αρνήθηκε. Κατόπιν τούτου ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι η ΝΔ στηρίζει τον κ. Ψωμιάδη με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Την ευκαιρία να μπει σφήνα στη ΝΔ εκμεταλλεύτηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον κ. Ψωμιάδη σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης που αναζωπύρωσε σενάρια περί συνεργασίας των δύο.

Το κλίμα στις σχέσεις της ΝΔ με τον κ. Ψωμιάδη δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε είναι νωπές ακόμη οι εντυπώσεις από το τελεσίγραφο που είχε στείλει ο κ. Σαμαράς στον κ. Ψωμιάδη πριν τις εκλογές να μην κατεβάσει τον αδελφό του για αντι-περιφερειάρχη αν ήθελε το χρίσμα του κόμματος. Το τελεσίγραφο έγινε τότε δεκτό αλλά ο κ. Ψωμιάδης επανέφερε τον αδελφό του από την πίσω πόρτα, τον κατέβασε για περιφερειακό σύμβουλο και τον όρισε στην συνέχεια αντι-περιφερειάρχη. Έτσι τώρα αν παυθεί από το αξίωμά του λόγω της δικαστικής απόφασης ο αδελφός του θα τον αντικαταστήσει.

Ο κ. Ψωμιάδης ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ διαθέτει πυρήνα οπαδών κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. Σε μία συγκυρία που η ΝΔ έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου δεν μπορεί να διακινδυνεύσει έναν εσωκομματικό πόλεμο από τον κ. Ψωμιάδη που ενδεχομένως της στερήσει ένα
Keywords
Τυχαία Θέματα