Β. ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Απολαμβάνω το μπάσκετ στον Ολυμπιακό

19:54 4/12/2012 - Πηγή: 24wro
Το καλοκαίρι του 2010 ο Βασίλης Σπανούλης πήρε τη δύσκολη απόφαση να...
αφήσει τον -τότε κυρίαρχο του ελληνικού μπάσκετ- Παναθηναϊκό και να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα, αποδεχόμενος την πρόταση του Ολυμπιακού.

Ο «V SPAΝ» ήθελε να γίνει ο ηγέτης των Πειραιωτών και να τους επαναφέρει σε τροχιά τίτλων. Η πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό
δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο στη δεύτερη με αυτόν... μπροστάρη οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Α1 καθώς και σε αυτήν της Euroleague, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Ο διεθνής γκαρντ, με αφορμή το βραβείο του MVP που κατέκτησε για το μήνα Νοέμβριο, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, επισημαίνοντας ότι απολαμβάνει το μπάσκετ στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του για τη συμπεριφορά τους μέσα και έξω από το παρκέ, ενώ υπογράμμισε πως κομβικό ματς για την αγωνιστική ανάταση των «ερυθρολεύκων» ήταν η νίκη και η καλή εμφάνιση στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Γεια σου Βασίλη. Συγχαρητήρια για το βραβείο του MVP Νοεμβρίου. Τι σημαίνει για σένα αυτή η διάκριση, η οποία βασίζεται στις πέντε νίκες της ομάδας σου, τον περασμένο μήνα;

«Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ πολύ. Ακριβώς όπως το είπες, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το πιο σημαντικό στοιχείο γι’ αυτό το βραβείο, είναι πως καταφέραμε να κάνουμε πέντε νίκες το Νοέμβριο, μετά από ένα κακό ξεκίνημα. Αυτό μας οδήγησε στο TOP 16, που ήταν και ο πρωταρχικός μας στόχος. Οι παίκτες με τους προπονητές μιλήσαμε μετά το κακό ξεκίνημα. Ξέραμε πως έπρεπε να αλλάξουμε και να γίνουμε ο εαυτός μας. Ο καθένας έπρεπε να παίξει το ρόλο του, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό κάναμε και έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα».

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο Νοέμβριο με ρεκόρ 1-2 σε έναν δύσκολο όμιλο. Εκείνη την περίοδο πόσο σας ανησύχησε αυτό;

«Ξέρεις, είχαμε ένα κακό ξεκίνημα και αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν αυτό που προκάλεσε η περσινή χρονιά. Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα και αυτό σημαίνει μεγάλη πίεση. Ήμασταν αναγκασμένοι να διαχειριστούμε αυτή την πίεση και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ξανά το παιχνίδι. Αυτό μας έλειπε στα τρία πρώτα παιχνίδια. Προσπάθησα να μιλήσω με όλους -προπονητές, παίκτες- για να βρούμε λύση. Είμαστε σαν οικογένεια, η οποία συζητά τα πάντα στα ίσια και με ειλικρίνεια. Μας έλειπε η απόλαυση του παιχνιδιού και το γεγονός πως έπρεπε ο καθένας να έχει το ρόλο του. Καμιά φορά κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει και αυτό σε αποσπά από τον στόχο σου. Γι΄αυτό είμαστε εδώ, για να τα συζητάμε μεταξύ μας, ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε όλους, προπονητές, παίκτες αλλά και στους προέδρους. Ήμασταν όλοι μαζί μετά το άσχημο ξεκίνημα. Βελτιωθήκαμε, καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες –και τα καταφέραμε!».

Στις αρχές Νοεμβρίου, έπρεπε
Keywords
Τυχαία Θέματα