Β. ΣΟΙΜΠΛΕ: Οι ΗΠΑ δεν θα αυξήσουν την συνεισφορά τους στο ΔΝΤ

18:46 19/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...
μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο την Δευτέρα, επισήμανε πως ότι οι ΗΠΑ δε θα αυξήσουν την συνεισφορά του στο ΔΝΤ.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν 150 δισ. ευρώ με τη μορφή διμερών δανείων στο ΔΝΤ, ενώ ποσό έως 50 δισ. ευρώ
αναμένεται να προέλθει από ευρωπαϊκά κράτη εκτός ευρωζώνης και ένα ακόμη ποσό πιθανότατα από κράτη εκτός Ευρώπης.
"Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προσφέρει διμερή δάνεια στο ΔΝΤ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, έτσι είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ. Και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει, είπε.
Για το ζήτημα της χορήγησης των διμερών δανείων προς το ΔΝΤ, αξιωματούχος δήλωσε στο Dow Jones Newswires, ότι οι κυβερνήσεις των 17 χωρών της ευρωζώνης ίσως δεσμευτούν, χωρίς την άμεση στήριξη της Βρετανίας.
Ο αξιωματούχος τόνισε ακόμη ότι η Βρετανία εμφανίζεται ακόμη απρόθυμη να καταβάλλει το ποσοστό συμμετοχής της, που ανέρχεται σε περίπου 30 δισ. ευρώ.
«Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να δεσμεύσουν τα 150 δισ. ευρώ που τους αναλογούν, ελπίζοντας ότι η Βρετανία και άλλες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, θα συμμετάσχουν αργότερα», τόνισε ο αξιωματούχος.
«Η Βρετανία έχει κάποια τυπικά προβλήματα. Νομίζουν πως το τείχος προστασίας που κατασκευάζεται, δεν είναι αρκετά άφλεκτο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα