Τρόμος πάνω από την πόλη

12:16 9/10/2011 - Πηγή: 24wro
Μηηη! Βοήθεια! Δεν ήταν φωνή, ήταν κραυγή που πνίγηκε στη συνέχεια στον πόνο. Το κτήνος µε...
την κουκούλα άπλωνε τα χέρια του λαίµαργα πάνω στο σώµα της 32χρονης γυναίκας, µητέρας δύο παιδιών.

Ο άνδρας της και τα παιδιά της ήταν κλειδωµένα σε δι πλανό δωµάτιο και ο σύζυγος, τραυµατισµένος από τις κάννες των κουκουλοφόρων, ανήµπορος να αντιδράσει. Το σπίτι της οικογένειας στα νότια προάστια δεν έδειχνε ιδιαίτερα πολυτελές εξωτερικά. Μια καλοστηµένη µονοκατοικία ήταν. Το αυτοκίνητο όµως στο γκαράζ «πρόδιδε» καλή οικονοµική κατάσταση. Δεν ήταν πρωτοφανές: τους τελευταίους µήνες οι
ληστείες σηµειώνονται σε σπίτια µε ακριβά αυτοκίνητα και µε τους δράστες να αδιαφορούν για το αν οι ένοικοι βρίσκονται εντός και να συµπεριφέρονται σκληρά.

«Κάποτε οι διαρρήκτες περίµεναν να βγουν οι ένοικοι για να µπουν εκείνοι στο σπίτι. Τώρα πια αδιαφορούν αν µέσα υπάρχουν παιδιά, ηλικιωµένοι, ανάπηροι. Εισβάλλουν µε τα όπλα, µη διστάζοντας να τα χρησιµοποιήσουν» τονίζουν χαρακτηριστικά αξιωµατικοί της Αστυνοµίας!

Αλλοι αξιωµατικοί εξηγούν ότι το δυσµενές οικονοµικό κλίµα ευθύνεται για όλα: από τη µία ευνοεί το έγκληµα. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι φηµολογείται πως αρκετοί πολίτες έχουν σηκώσει τις καταθέσεις τους – ακόµη και τους µισθούς τους – από τράπεζες υπό τον φόβο χρεοκοπίας και τις κρατούν σπίτι οδηγεί τους διαρρήκτες σε εισβολή στις οικίες τους προς άγραν χρηµάτων και όχι πια των κλασικών ηλεκτρονικών που στόχευαν παλιά.

|||||||| «Πού είναι τα λεφτά;»
«Ούρλιαζαν “πες µας πού είναι τα λεφτά και τα χρυσαφικά”. Αδιαφόρησαν πλήρως για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού». Η 70χρονη γυναίκα που έπεσε θύµα ληστείας µέρα µεσηµέρι µέσα στο σπίτι της στον Αγιο Στέφανο θυµάται την εισβολή των δύο αγνώστων – «νεαρών, µέχρι 23 ετών, σκουρόχρωµων», τους περιγράφει – και ακόµη ανατριχιάζει. Κάθε µέρα, την ίδια ώρα, αισθάνεται φόβο. Ο άνδρας και ο γιος της λείπουν από το σπίτι.

Εκείνη την Παρασκευή τα παντζούρια ήταν ανοιχτά, αλλά τα τζάµια κλειδωµένα. «Περίπου στη 1 το µεσηµέρι χτύπησε το κουδούνι. Είδα από το “µάτι” της πόρτας µια γυναίκα που µάλλον ήρθε για να δει αν υπάρχει κάποιος µέσα. ∆εν άνοιξα, ούτε µίλησα. Συνέχισα να κάνω δουλειές ώσπου γύρισα και είδα δύο αγνώστους, ο ένας να µου αρπάζει την αλυσίδα από τον λαιµό και ο άλλος να ουρλιάζει “πού είναι τα λεφτά και τα κοσµήµατα, µωρή;”».

«Προτιµούν τα µετρητά και τα χρυσαφικά. Τα κοσµήµατα τα παραδίδουν άµεσα σε ανταλλακτήρια χρυσού, από τα πολλά που έχουν ξεφυτρώσει τελευταία» παρατηρούν αστυνοµικοί, ενώ άλλες συµµορίες, εκείνες που εισβάλλουν οπλισµένες το βράδυ στα σπίτια, έχουν ιδιαίτερη... αδυναµία στα ακριβά αυτοκίνητα. «Το περίεργο είναι ότι αυτά τα αυτοκίνητα σαν να εξαφανίζονται µετά τις ληστείες» παρατηρεί ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος ερευνά κλοπές αυτοκινήτων για λογαριασµό ασφαλιστικής εταιρείας, σηµειώνοντας: «Συµπεραίνουµε ότι µεταφέρονται εκτός χώρας, όπου διαλύονται για ανταλλακτικά
Keywords
Τυχαία Θέματα