Τρεις συλλήψεις για την πρωτοφανή επίθεση κουκουλοφόρων σε καφενείο στο Στρόβολο

19:45 15/6/2011 - Πηγή: 24wro
Επίθεση από περίπου 25 με 30 άτομα με κουκούλες και ρόπαλα δέχθηκαν την Τρίτη το βράδυ έξι πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν σε καφενείο στο Στρόβολο... Σύμφωνα με την Αστυνομία, 29χρονος κατήγγειλε ότι γύρω στις 10 χθες βράδυ, ενώ βρισκόταν σε καφενείο στο Στρόβολο μαζί με άλλα πέντε πρόσωπα, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 25 με 30 άτομα με κουκούλες και ρόπαλα με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να προκαλέσουν διάφορες ζημιές εντός του καφενείου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στις
Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ότι έφεραν κατάγματα και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας όπου διενεργήσαν επιτόπιες εξετάσεις και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια.

Το πρωί, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας προχώρησαν στη σύλληψη, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ενός 38χρονου, ενός 39χρονου από τη Λευκωσία και ενός 55χρονου από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι επίκεινται και άλλες συλλήψεις δοθέντος ότι ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία, τουλάχιστον για αριθμό προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό και εναντίον τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Όσον αφορά τα κίνητρα και ελατήρια της επίθεσης, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι είναι «πολύ πρόωρο» να τοποθετηθεί η Αστυνομία και είναι αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται.

Όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων και κατά πόσον έχουν ριφθεί πυροβολισμοί στο υποστατικό, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «οι μαρτυρίες και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες», προσθέτοντας ότι «κατά πόσον έχουν ριφθεί πυροβολισμοί αυτό θα εξακριβωθεί από τις περαιτέρω εξετάσεις στις οποίες θα προβεί η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών στη σκηνή του επεισοδίου για να διαπιστωθεί αν όντως έχουν ριφθεί πυροβολισμοί, ο αριθμός και ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε».

Ανέφερε, επίσης, ότι «ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς την ανακριτική ομάδα όλα τα πρόσωπα που ενέχονται σε αυτό το επεισόδιο να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Αστυνομίας παρουσίασε ενώπιον της Δικαιοσύνης τους τρεις υπόπτους. Το Επαρχιακί Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδοσε εναντίον τους διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Σε νεώτερες δηλώσεις του το απόγευμα, ο Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι ''για το ίδιο περιστατικό ήδη έχουν εκδοθεί άλλα δύο εντάλματα σύλληψης και αντίστοιχος αριθμός προσώπων καταζητούνται''.

Σχετικά με ισχυρισμό για ρίψη πυροβολισμών κατά την επίθεση στο καφενείο, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως ''φαίνεται ότι πρόσωπο, το οποίο ενεπλάκη στο επεισόδιο, έριξε έναν πυροβολισμό στον αέρα, ωστόσο ακόμη δεν έχει εντοπισθεί ο τύπος του όπλου με το οποίο ρίφθηκε ο πυροβολισμός''.

''Το όλο θέμα'', είπε ο κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα