Τράπεζες, Πανεπιστήμια και μετανάστες τα τελευταία κεφάλαια...

08:22 2/4/2012 - Πηγή: 24wro

Στην τελική ευθεία πριν την (αναμενόμενη) ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών...
εισέρχεται η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος έχει καλέσει τους υπουργούς να μην υπάρξει χαλάρωση του κυβερνητικού έργου, κάτι για το οποίο ανησυχούν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Όπως όλα δείχνουν η Βουλή πρόκειται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα, την ΜεγάληΤρίτη ή την ΜεγάληΤετάρτη, και αμέσως μετά
ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Μέχρι να κλείσει η Βουλή, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού θα βρεθεί η επανακεφαλαιποίηση των τραπεζών, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί να καταθέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσής τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Γι’ αυτό το σκοπό ο κ. Παπαδήμος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, αλλά και με τους επικεφαλής των τραπεζών. Κατά πάσα πιθανότητα μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα εγκρίνει τους όρους της επανακεφαλαιοποίησης, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχεδίων.

Ήδη, οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών έχουν φέρει παρενέργειες στην αγορά με χαρακτηριστικό τις μεγάλες πτώσεις των τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Διαβάστε εδώ και εδώ τα σχετικά ρεπορτάζ.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος στην συζήτηση για τα πανεπιστήμια και την υπόγεια κόντρα του υπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη και της πρώην υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου.

Σήμερα Δευτέρα πρόκειται να ανακοινωθεί η επιτροπή που θα εξετάσει τον τρόπο εφαρμογής του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αμφιβολίες για την πλήρη εφαρμογή του. Από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου στην συγκεκριμένη επιτροπή θα συμμετέχει ο κ. Γιώργος Παγουλάτος επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου και καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Παγουλάτος από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την υποστήριξή του στον νέο νόμο. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή του νόμου και γι’ αυτό μετά από συνεννόηση μαζί του, ο υπουργός Παιδείας δεν κατέθεσε την σχετική τροπολογία το βράδυ της Παρασκευής, όπως αναμενόταν.

Τέλος ψηλά στην ατζέντα του κ. Παπαδήμου έχει μπει το πρόβλημα των μεταναστών. Είναι πολύ πιθανόν να συναντηθεί μάλιστα με τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα