ΤΟΥΣ ΤΑ... ΕΨΑΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

19:26 2/3/2012 - Πηγή: 24wro
Την ανάδειξη προέδρου από τη βάση την...
Κυριακή 18 Μαρτίου αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, επικυρώνοντας το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο κίνημα.

Στη συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε επίσης ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση
των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του καταστατικού του Κινήματος.
Nωρίτερα, κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να εγγυηθούν όλοι τις δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας και παράλληλα παρατήρησε ότι «οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να συζητηθεί ανοικτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, να αξιολογηθεί η πορεία του και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον.
Είπε ακόμη ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον δεν έχει λόγο ύπαρξης και κάνοντας μια ανασκόπηση των πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνησή του στάθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια και «κατέστησαν την Ελλάδα πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων παγκοσμίως», γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αποδεικνύει ότι το Κίνημα «αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα των εξελίξεων».
«Πράξαμε το εθνικά αναγκαίο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επέκρινε όσους «εθελοτυφλούν και δεν το αναγνωρίζουν». «Πήραμε πάνω μας όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας μετά από αυτό σήμερα όλοι μιλούν εκ του ασφαλούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε αναφορά του για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η συντηρητική Ευρώπη κατανοεί πλέον ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας».
Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη «να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα