"Τον σκότωσα και τον έθαψα"! 18 χρόνια για την δολοφονία

01:35 24/6/2011 - Πηγή: 24wro

«Τον σκότωσα και τον έθαψα». Ετσι απλά περιέγραψε ένας 51χρονος το πώς...



 σκότωσε έναν 41χρονο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κατερίνης, που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για την αποτρόπαια δολοφονία.

Το άγριο φονικό, που συγκλόνισε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2010. Ο 51χρονος, πρώην ιδιοκτήτης καταστημάτων με «φρουτάκια», ομολόγησε στους αστυνομικούς κατά
την προανάκριση ότι πριν από δέκα χρόνια είχε σκοτώσει τον 41χρονο θαμώνα των επιχειρήσεων του, τεμάχισε τη σορό του και την έριξε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική.

Ο 51χρονος στο δικαστήριο παραδέχθηκε πως σκότωσε τον 41χρονο, αλλά αρνήθηκε ότι τον τεμάχισε και βύθισε τη σορό του στη θάλασσα. «Το ένιωθα βάρος στη συνείδησή μου» είπε, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον απειλούσε ότι θα απαγάγει τον γιο του εάν δεν του έδινε 2.000.000 ευρώ, για να προστατέψει τα καταστήματά του.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως πυροβόλησε το θύμα και το έθαψε σε μία ερημική περιοχή του Χορτιάτη. Οι δικαστές τον καταδίκασαν ομόφωνα σε κάθειρξη 18 ετών, αλλά του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της «προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» παραδεχόμενοι ότι όντως δεχόταν απειλές από τον 41χρονο. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο φίλοι του 51χρονου, ένας 46χρονος και ένας 56χρονος για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.
Keywords
Τυχαία Θέματα