Το βράδυ η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό

10:01 6/12/2011 - Πηγή: 24wro
Τα μεσάνυχτα διεξάγεται στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για τον προυπολογισμό του 2012...
μετά από μία πενθήμερη συζήτηση που κυριάρχησαν οι χαμηλοί τόνοι, οι εσωκομματικές ζυμώσεις και τα άδεια έδρανα.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτηση τον λόγο αναμένεται να πάρουν ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών.

Στη συζήτηση της Δευτέρας, κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις των στελεχών του
ΠΑΣΟΚ για τα εσωκομματικά. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης άφησε σαφείς αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και την κ.ο. του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για "αβεβαιότητα που δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά δημιουργήθηκε μέσα στην (προηγούμενη) Κυβέρνηση, και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να αναβληθούν και να μην πραγματοποιηθούν οι ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος".

Αιχμές κατά εκείνων που χρησιμοποιούν προσωπικές στρατηγικές άφησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. «Δεν είμαι υπέρ των καλλιστείων ούτε υπέρ των προσωπικών στρατηγικών. Είμαι υπέρ της συλλογικής προσπάθεια και των παρατάξεων. Η πολιτική δεν θα ξαναξυπνήσει στο πολιτικό κεφάλι κανενός από εμάς ούτε στο δικό μου, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άφησε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος αφού τόνισε ότι όλοι που συμμετέχουν ή συμμετείχαν στην κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, υποστήριξε παράλληλα ότι όποιος κατέχει ένα αξίωμα και δεν μπορεί ή δεν θέλει να αλλάξει μια κατάσταση ή έχει άλλους στόχους, καλύτερα να μένει στο περιθώριο.

Να προχωρήσουν άμεσα οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και να μην «εγκλωβιστεί στην αδράνεια» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αφήνοντας αιχμές για τα εμπόδια που θέτει η ΝΔ σε συγκεκριμένους διαρθρωτικούς στόχους του υπουργείου του.

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε πως η νέα κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού, άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για «ενδιάμεση» κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Την νομοθετική πρωτοβουλία του, επί κυβέρνησης Σημίτη, για το ασφαλιστικό, η οποία δεν ψηφίστηκε όμως ποτέ, υπενθύμισε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ανέφερε τα αποτελέσματα αυτής της απόρριψης.

Την ανάγκη να δώσει η κυβέρνηση στην κοινωνία προοπτική εξόδου από την κρίση Παράλληλα, ο κ. Γιαννίτσης επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί στην κοινωνία αναπτυξιακή προοπτική. «Η κοινωνία δεν περιμένει από εμάς να τις πούμε πόσες θυσίες έχει κάνει. Η κοινωνία χρειάζεται προοπτική που θα δίνει έξοδο από την κρίση.

«Ας μην καταστρέφουμε κάθε στιγμή κάθε ελπίδα που γεννιέται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτης. Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου «πρωτόγνωρη υπέρβαση», ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στο δίπο
Keywords
Τυχαία Θέματα