Το πρωτάθλημα της έδρας!

11:46 18/4/2011 - Πηγή: 24wro
Το Onsports παρουσιάζει ένα special αφιέρωμα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, το οποίο έριξε απόψε (17/4) την αυλαία του! ...



Οι 73 κερδισμένοι βαθμοί με μάξιμουμ τους 90 σπάνια δεν βγάζουν πρωταθλητή. Κι επειδή το (ποδοσφαιρικά) σπάνιο δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός
πήρε έναν ακόμη τίτλο-ορόσημο. Όχι, δεν ήταν… στρογγυλός, ούτε συνέπεσε με γενέθλια ή επέτειο. Πολύ απλά, ο 38ος των ερυθρόλευκων τον φέρνει μόνο του απ’ τη μια πλευρά της ζυγαριάς να κρατά πλέον σε ισορροπία με το βάρος σε τίτλους όλους τους άλλους. Οι οποίοι (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισα) έχουν κατακτήσει άλλα 38 πρωταθλήματα.

Η σεζόν που μόλις τελείωσε έδωσε το προφανές: την κούρσα δύο αλόγων, μόνο που αυτή κράτησε μόνο στον πρώτο γύρο. Τέλη Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός ήταν στο +5 απ’ τον αιώνιο αντίπαλό του. Οι υπόλοιποι (θεωρητικά) διεκδικητές, είχαν πετάξει ήδη λευκή πετσέτα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονταν 13 πόντους πίσω. Μια ματιά στην κατάταξη της 15ης ημέρας, αναδείκνυε την εικόνα (και) του φετινού πρωταθλήματος, των δύο ταχυτήτων. Απ’ τη μία οι «αιώνιοι» απ’ την άλλη οι υπόλοιποι 14. Η (πέμπτη) Skoda Ξάνθη είχε 21 πόντους και ο 15ος Πανσερραϊκός 15! Τεράστια έκπληξη, η αρνητική παρουσία της Λάρισας που στα μισά της διαδρομής μετρούσε μόλις 11 βαθμούς.

Στο δεύτερο γύρο θα περίμενε κανείς να γίνει μάχη με τον Παναθηναϊκό, απαλλαγμένο απ’ την περιπέτεια της Ευρώπης, να αντεπιτίθεται. Δεν συνέβη. Μέσα Φεβρουαρίου οι ερυθρόλευκοι ήταν στο +7 , οι πράσινοι επηρεασμένοι και από τα διοικητικά ζητήματα έμειναν πίσω, τελευταία ευκαιρία να πλησιάσουν, το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Φερέιρα το πάλεψε, αδικήθηκε σε καθοριστικές διαιτητικές αποφάσεις, έπεσε στο 91’ απ’ το γκολ του Τζιεμπούρ. Το τελικό 2-1 που άναψε φωτιές στο τερέν και λίγο αργότερα στ’ αποδυτήρια μεταξύ Μαρινάκη και Σισέ, έχρισε απόλυτο αφεντικό τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες διέθεταν πλήρες ρόστερ, εμφάνισαν σταθερή παρουσία, είχαν ηρεμία. Τον τίτλο πάντως τον οφείλουν εν πολλοίς στην έδρα τους. Στο απόρθητο κάστρο τους κατέκτησαν το απόλυτο των 45 βαθμών. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει εννέα περισσότερους απ’ τον Παναθηναϊκό.

Ερυθρόλευκα φορά και η ομάδα που εντυπωσίασε , από εκείνες που δεν τις περίμενε κανείς στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός του Βόλου είχε ουσιαστική καθοδήγηση απ’ τον πάγκο, αρκετούς εξαιρετικούς επαγγελματίες, άγνοια κινδύνου απέναντι στους «μεγάλους». Μπήκε σφήνα στην ελίτ του δεύτερου γκρουπ, δεν ζήλεψε τίποτα από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη κλαμπ που βαρυγκομούσαν με τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Και βέβαια ήταν υπέρβαση η κατάκτηση της 5ης θέσης και η συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ο Ατρόμητος αδίκησε τον… εαυτό του ευρισκόμενος για όλη σχεδόν τη σεζόν στο ίδιο κελί με τους… μελλοθάνατους, είχε όμως την ποιότητα να αποδράσει, έστω στο παρά πέντε. Τον υποβιβασμό απέφυγαν επίσης, ο αναγεννημένος στο δεύτερο μισό, Πανιώνιος, ο ρεαλιστής, των 14 ισοπαλιών, Ηρακλής και η Κέρκυρα. Δεν το απέφυγαν πλη
Keywords
Τυχαία Θέματα