Το πλάνο για πίστα Formula 1 στον Πειραιά

08:18 23/2/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά από συνεχή ναυάγια στο θέμα της δημιουργίας πίστας Formula 1 στην Ελλάδα...
έρχεται το λιμάνι του Πειραιά να διεκδικήσει τη δική του πρόταση. Η ΔΙΕΛΠΙΣ είναι ο φορέας που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

Η νέα
μόδα στο πρωτάθλημα Formula 1 ακολουθεί τη συνταγή του Monaco, και είναι τα Street Circuits - οι «πίστες δρόμου» που χρησιμοποιούν τμήματα του συμβατικού οδικού ιστού. Στην ίδια λογική βασίζεται και το μεγαλόπνοο σχέδιο του αρχιτέκτονα κ. Θανάση Παπαθεοδώρου που έχει σχεδιάσει μια πίστα μήκους 5.200 μέτρων στην περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Η παρουσίαση της πίστας έγινε στις 14 Ιουλίου 2011 μέσα σε πλοίο των μινωικών γραμμών. Πρόσφατα η πίστα μετονομάστηκε σε «Θεμιστόκλεια», δανειζόμενη κάτι από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας στην εποχή της προ Χριστού Ελλάδας.

Με δελτίο Τύπου, χθες, η ΔΙΕΛΠΙΣ- FORMULA1, ενημερώνει για τις εξελίξεις στο θέμα κατά τους τελευταίους 6 μήνες.

Πέρα από τις ευχές για την θετική έκβαση της όλης προσπάθειας, το σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι ότι το πράγμα στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίθετα για τον αυτοκράτορα της F1, Bernie Ecclestone: στη φάση του σχεδιασμού ποτέ δεν απογοητεύει τους ενδιαφερόμενους. Στο δια ταύτα όμως, ζητά πρώτα να φτιάξεις την πίστα, μετά έρχεται και τη βλέπει και αφού λάβει μια τριψήφια προκαταβολή (σε εκατομμύρια), ορίζει ημερομηνία τέλεσης αγώνα F1, συνήθως μία 3ετία αργότερα.

Ακολουθεί το χρονικό για τη δημιουργία της πίστας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΔΙΕΛΠΙΣ- FORMULA1:

23 Νοεμβρίου 2011: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας για τη διοργάνωση αγώνων F1 στη Δραπετσώνα, με την ονομασία DIELPISFORMULA1. Η πίστα αγώνων ονομάσθηκε «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ» πίστα αφού η περιοχή είναι ιστορικής σημασίας λόγω της περίφημης ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Ο φάκελος απεστάλη προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκίνησης (FIA) κο Jean Todt και προς τον κο Bernie Ecclestone.

1 Δεκεμβρίου 2011: Έγγραφη απάντηση του προέδρου της FIA, κου Jean Todt προς τους κ. Λουκά Τζανή και κ. Βασίλη Δεσποτόπουλου, στους οποίους δήλωνε την χαρά του και την υποστήριξη για την προσπάθεια που κάνει ο δήμος και η ΕΛΠΑ και εξέφραζε τη μεγαλύτερή του ενθάρρυνση για συνέχεια.

7 Δεκεμβρίου 2011: Συνάντηση του κου Δεσποτόπουλου με τον κ. Bernie Ecclestone, στο Ν. Δελχί, κατά την διάρκεια της απονομής των βραβείων στους πρωταθλητές, στην οποία εκτός της ενημέρωσης υπήρξε εκδήλωση του ενδιαφέροντος για την υποψηφιότητα της χώρας μας, από πλευράς κ. Bernie Ecclestone για αναλυτικότερη ενημέρωση σε συνάντηση που θα μας όριζε ο ίδιος μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.

Αρχές Δεκεμβρίου 2011: Ενημέρωση, αποδοχή και στήριξη της υποψηφιότητας από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού (Παύλος Γερουλάνος) και έναρξη διαδικασιών ώστε να τροποποιηθεί η νομοθεσία σε θέματα διοργάνωσης και χωροθέτησης πιστών, εντός της χώρας μας, αντικείμενο για το οπο
Keywords
Τυχαία Θέματα