Το νέο στίγμα της εκπαίδευσης Αστυνομικού, Λιμενικού,Πυροσβέστη

09:17 10/1/2012 - Πηγή: 24wro
Το νέο στίγμα της εκπαίδευσης του Αστυνομικού, Λιμενικού και Πυροσβέστη έδωσε ο Υπουργός...
Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής στη διάρκεια της παρέμβασής του σε σύσκεψη επιτελών με θέμα την «Αναμόρφωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικού Σώματος .- Ελληνικής Ακτοφυλακής . & Πυροσβεστικού Σώματος».

Τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής: «Το νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας βασίζεται στην προσπάθεια για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό απαιτεί ουσιαστική λειτουργία της εκπαίδευσης.

Τα νέα
στελέχη τα οποία εισέρχονται στα Σώματα θα πρέπει να δεσμεύονται στο επίπεδο όχι μόνο της επιχειρησιακής τακτικής αλλά και στο επίπεδο της αντίληψης και της νοοτροπίας πάνω στις αρχές τις οποίες επιτάσσει το Σύνταγμά μας.

Δηλαδή στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, στη συνοχή της κοινωνίας, στο σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, στην εφαρμογή των νόμων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Σε αυτούς του πυλώνες θα λειτουργήσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για τα τρία Σώματα».

Μπορεί να ακούγονται …εξωγήινα, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός και προστασία του Πολίτη. Αρκεί να γίνουν . Θα γίνουν όμως;

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, καθώς και οι Αρχηγοί των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης και του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα