Το ΝΑΤΟ, η Τουρκία, τα ραντάρ και ο… ναύαρχος!

16:18 19/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η αντιπυραυλική άμυνα και η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ είναι η...
επίσημη αντζέντα του ΝΑΤΟ αυτή την περίοδο για την περιοχή μας – άντε και λίγο η είσοδος των Σκοπίων στη Συμμμαχία. Πίσω όμως από τα 2 πρώτα θέματα.. .κρύβεται η επιδίωξη της Αγκυρας να πετύχει, μέσω των διευθετήσεων της νέας δομής,
του ελέγχου του μισού Αιγαίου. Τί λέει δηλαδή; Ότι το νεο σύστημα επιτήρησης μέσω ραντάρ δημιουργεί αναγκαίες επικαλύψεις.

Πατώντας εκεί προσπαθεί να δώσει «χωρο» ελέγχου στα δικά της ραντάρ μέσα στο Αιγαίο- μέχρι θεωρητικά τον 25ο μεσημβρινό. Δεν αποδέχεται ωστόσο να «μπαίνουν» και άλλο τόσο μέσα στην ηπειρωτική Τουρκία άλλα, πχ τα δικά μας, για να είναι δεμένη η επικάλυψη της μεσαίας περιοχης που ενώνονται οι εμβέλειες . Με δυό λόγια θέλει να μεταθέσει την μέση γραμμή δυτικότερα!
Για το λόγο αυό έχει αρχίσει μια κινητικότητα ΝΑΤΟικών αξιωματούχων στην περιοχή. Ρασμούσεν, Τζόντις και τώρα ο ελληνοαμερικανός επικεφαλής των δυνάμεων Ευρώπης, ναύαρχος Σταυρίδης, που έρχεται διαδοχικά Αθήνα, Αγκυρα και Νάπολι. Στην ατζέντα του, όπως είπαμε, γράφει δύο θέματα: την αντιπυραυλική άμυνα και τη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ..
Αυτό που προβληματίζει είναι κατά πόσο ο – Σνυρνιός – Σταυρίδης θα δεχθεί τα τουρκικά κόλπα, να μπεί ο «Επιτήδειος Ουδέτερος» στην καρδιά του Αιγαίου. Πρόκειται για τεχνικό θέμα λένε κάποιοι στο ΝΑΤΟ, άλλά όπως καταλαβένετε ΔΕΝ είναι…. Να «μοιράσουν» το Αιγαίο θέλουν στο βάθος του μυαλού τους…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα