Το «καζάνι» θα ξεχειλίσει…με ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

19:48 18/6/2011 - Πηγή: 24wro
Καζάνι που βράζει θυμίζει εδώ και ημέρες ο χώρος των Σωμάτων Ασφαλείας...
καθώς οι εργαζόμενοί τους διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα ότι παρά τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών τους αλλά και την εργασία τους σε αξιοπρεπή επίπεδα, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Αντιθέτως διαπιστώνουν ότι τα κονδύλια όλο και μειώνονται, το ίδιο συμβαίνει και με τις ...
αποδοχές τους, ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις από τους διοικούντες όλο και αυξάνονται. Κάτω σε αυτές τις συνθήκες οι εκπρόσωποι και οι ομοσπονδίες των Σωμάτων
Ασφαλείας πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 6 το απόγευμα την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

«Δυστυχώς, οι τελευταίες αποφάσεις των κυβερνώντων», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι ομοσπονδίες των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών, «υπό τις οδηγίες της τρόικας και των δανειστών της χώρας για νέες περικοπές δαπανών, τόσο των λειτουργικών όσο και των ανελαστικών (μισθοί, επιδόματα, νυχτερινά, πενθήμερα κ.λπ.), συνιστούν την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Φτάνει πια! Χρέος όλων μας να εμποδίσουμε να μπει ταφόπλακα στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη. Αυτό ζητούν οι συνάδελφοι από μας, αυτό θέλει η κοινωνία μας.

Ισχυροί οργανισμοί ασφαλείας, η καλύτερη εγγύηση για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για ευημερία και ανάπτυξη χωρίς να χρησιμοποιούμαστε κατά το δοκούν από τους εκάστοτε κυβερνώντες.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».Βροχή καταδικαστικών ανακοινώσεων...
Η θύελλα της αγανάκτησης των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας που ερχόταν είχε κάνει νωρίτερα την εμφάνισή της όταν οι τοπικές οργανώσεις εξέδιδαν τη μια καταδικαστική ανακοίνωση πίσω από την άλλη και δήλωναν τη συμμετοχή τους στις τοπικές και περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» αναφερόταν η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, για «άδικα και ανάλγητα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής» και για «παταγώδη αποτυχία του μνημονίου και της αστοχίας της οικονομικής πολιτικής (σ.σ.: που ακολουθείται)» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της αμέσως μετά την αναγγελία των μέτρων και των στόχων του μεσοπρόθεσμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαμαρτυρίες για την επιβολή «κεφαλικού φόρου», για «τιμωρία των συνεπών και έντιμων φορολογουμένων» για «την επιβολή εισφοράς 3% στους μισθωτούς του Δημοσίου» και για τον «παραλογισμό» του «μπαράζ των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων» έκαναν αναφορά οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων. Η αντίδραση των συνδικαλιστών ήταν αναμενό
Keywords
Τυχαία Θέματα