Το καινοτόμο καλοκαίρι της Nike

22:19 23/2/2012 - Πηγή: 24wro


Φέτος το καλοκαίρι έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες...
Κι όπως είναι λογικό, οι μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών βγάζουν σιγά σιγά τους άσους απ’ το μανίκι τους.
Την αρχή έκανε η Nike με την παρουσίαση χθες και προχθές στη Νέα Υόρκη των νέων της
καινοτόμων τεχνολογιών, που στο σύνολό τους θα τις δούμε να πρωταγωνιστούν στα πόδια, τα χέρια και τα κορμιά κορυφαίων αθλητών στο Λονδίνο. Παρουσιαστής του event της Νέας Υόρκης ήταν ο «μεγάλος» Καρλ Λιούις, ο πολυολυμπιονίκης του στίβου, που παρέα με τον Πρόεδρο της εταιρείας, Μαρκ Πάρκερ και πολλούς άλλους σπουδαίους αθλητές που θαυμάσουμε στα στάδια του Λονδίνου, έκαναν μια επίδειξη των νέων προϊόντων της Nike. Ας δούμε, όμως, μια μια τις καινοτόμες τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν:
Nike Flyknit: Το Nike Flyknit είναι ένα παπούτσι… πλετό! Η κατασκευή του υποδήματος έχει αναθεωρηθεί εκ βάθρων, αξιοποιώντας τις γνώσεις που συγκεντρώνονται από τους αθλητές και εφαρμόζοντας μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία. Τα νήματα και οι παραλλαγές των υλικών έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια και χρησιμοποιούνται μόνο στα σημεία όπου χρειάζεται για τη δημιουργία ενός πάνω τμήματος που είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του πέλματος και δεν έχει κυριολεκτικά καμία ραφή. «Το πάνω τμήμα των Nike Flyknit επαναπροσδιορίζει την ιδέα των υποδημάτων τρεξίματος: Ελαφρύ και κυριολεκτικά χωρίς ραφές, λειτουργεί σαν δεύτερο δέρμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάρκερ. Ολόκληρο το υπόδημα ζυγίζει μόλις 160 γραμμάρια (στο μέγεθος 43). Είναι κατά 19% πιο ελαφρύ από το Nike Zoom Streak 3, ένα υπόδημα που φορούσαν οι αθλητές που κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στο μαραθώνιο ανδρών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2011. Όπως καταλαβαίνει κανείς, το Flyknit αναμένεται να είναι η νούμερο 1 επιλογή των μαραθωνοδρόμων στους φετινούς Ολυμπιακούς.
Nike Pro TurboSpeed: Η εμφάνιση Nike Pro TurboSpeed είναι η πιο ελαφριά και πιο γρήγορη εμφάνιση για το στίβο που κατασκεύασε ποτέ η Nike. Είναι κατά 0,023 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη στα 100 μ. από την προηγούμενη. Όπως γνωρίζετε οι νίκες στις κούρσες ταχύτητα κρίνονται στα εκατοστά του δευτερολέπτου, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο ρόλο παίζει το βάρος ακόμη και της φανέλας. Η εμφάνιση Nike Pro TurboSpeed κατασκευάζεται περίπου κατά 82% από ανακυκλωμένο πολυεστερικό ύφασμα και για κάθε κομμάτι χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 13 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες.
Nike Zoom Spikes: Η NIKE παρουσίασε για πρώτη φορά τα πανάλαφρα αθλητικά υποδήματα με καρφιά Zoom Superfly R4 και Nike Zoom Victory Elite.
Εμφάνιση Nike Hyper Elite για το μπάσκετ: Η αυθεντική φανέλα μπάσκετ της Nike, η πιο ελαφριά φανέλα που κατασκεύασε ποτέ η εταιρεία, εεπιτρέπει στο σώμα να αναπνέει και διαθέτει το εντυπωσιακό σχέδιο Nike Aerographics. Η Nike χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 22 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες ανά εμφάνιση. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα φορεθεί από εθνικές ομάδες μπάσκετ όπως των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βραζιλίας, καθώς και από άλλες ομάδες που θα προκριθούν απ
Keywords
Τυχαία Θέματα