Το γερό χαρτί του Μπιλ Κλίντον επιστρατεύουν οι Δημοκρατικοί στο συνέδριό τους

07:57 6/9/2012 - Πηγή: 24wro
Ο άνθρωπος που πιστώνεται με τις καλές ημέρες της αμερικανικής οικονομίας στη δεκαετία του...
1990, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, μιλά την Τετάρτη στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Μετά την θερμή ομιλία της Μισέλ Ομπάμα, οι Δημοκρατικοί επιστρατεύουν τον επιτυχημένο και ακόμη άκρως δημοφιλή στο κόμμα Κλίντον για να ρίξει το βάρος του υπέρ του προέδρου που βρίσκεται δημοσκοπικά μία ανάσα μπροστά από τον αντίπαλό του.

Η (δημοφιλέστερη από τον πρόεδρο) Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τα πρώτα χρόνια του γάμου τους,
πώς αντιλαμβάνεται τις αγωνίες του μέσου Αμερικάνου και πώς η εξουσία όχι μόνο δεν αλλοίωσε αλλά φανέρωσε τον χαρακτήρα του. Αν και δεν ανέφερε ονομαστικά τον αντίπαλο, η εικόνα του οικογενειάρχη Μπαράκ Ομπάμα σαφώς και ερχόταν σε αντίθεση με την εικόνα του αδίστακτου επιχειρηματία που αποδίδουν οι Δημοκρατικό στον Μιτ Ρόμνεϊ.

Από την άλλη πλευρά, η ομιλία Κλίντον με την οποία θα χρίσει τον Ομπάμα, αναφέρει το Associated Press, μάλλον θα φέρει την εξομάλυνση σε μία δύσκολη σχέση.

Ο Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον ήταν αντιμέτωποι για το χρίσμα το 2008 και ο Μπιλ Κλίντον την στήριξε ενεργά, δημοσιεύματα όμως έφεραν τους δύο άνδρες να έχουν μία μάλλον ψυχρή σχέση.

Σε κάθε περίπτωση οι ομιλητές στο συνέδριο επιτίθενται σφοδρά στο Ρόμνεϊ στη γραμμή του επιτελείου Ομπάμα, κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο πρώην κυβερνήτη ότι είναι ένας εκατομμυριούχος που δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα.

Πέρα από την οικονομία και την ανεργία που θα είναι τα μείζονα σημεία αντιπαράθεσης για τους δύο υποψήφιους προέδρους, οι Δημοκρατικοί θέλουν να εστιάσουν στην μεταρρύθμιση στην υγεία (που θέλουν να ακυρώσουν οι Ρεπουμπλικάνοι αν κερδίσουν), τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και το δικαίωμα στις αμβλώσεις, θέματα για τα οποία ο Ομπάμα έχει πάρει ανοιχτά θέση υπέρ.

Ο Ομπάμα έφτασε στο Σάρλοτ την Τετάρτη, ακύρωσε όμως την ομιλία αποδοχής του χρίσματος που επρόκειτο να δώσει την Πέμπτη λόγω του κακού καιρού και αντ’αυτής θα μιλήσει σε κλειστό, αρκετά μικρότερο χώρο. «Δεν μπορεί να γεμίσει τα καθίσματα;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων.

in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα