Το φαγητό δεν το πετάμε, το χαρίζουμε

09:16 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Tην ώρα που, στην Ελλάδα του 2011, χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν...
στον εαυτό τους και στην...

οικογένειά τους ούτε «ένα πιάτο φαγητό», τόνοι απολύτως κατάλληλου φαγητού πετιούνται καθημερινά σε εκατοντάδες εστιατόρια, ταβέρνες και άλλα σημεία εστίασης σε όλη τη χώρα.

Το "Μπορούμε" είναι μία πρωτοβουλία εθελοντών και εταιρειών εστίασης που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, με τη στήριξη του Ιδρύματος Τράπεζα
Τροφίμων.

Η πρωτοβουλία καλεί τις εταιρείες εστίασης, που διαπιστώνουν ότι συχνά διαθέτουν περισσευούμενο φαγητό, το οποίο καταλήγει στα σκουπίδια, ακόμα και αν πρόκειται για μικρή ποσότητα, και ταυτόχρονα τους εκπροσώπους ιδρυμάτων απόρων, παιδιών, ηλικιωμένων ή τοξικοεξαρτημένων ή και τους ίδιους τους ανέργους που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό και θρεπτικό φαγητό καθημερινά, να δηλώσουν το «παρών».

Η πρωτοβουλία στηρίζεται από την Τράπεζα Τροφίμων, η οποία συνεργάζεται με περισσότερα από 200 ιδρύματα σε όλη την Αττική και συνολικά, βοηθούν στη σίτιση 27.250 ανθρώπων την εβδομάδα.

Η αξία των ειδών διατροφής που δωρίζονται από επιχειρήσεις, οι οποίες παράγουν ή εμπορεύονται τέτοια αγαθά, προς το Ιδρυμα Τράπεζα Τροφίμων εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Όμως, η ηθική ικανοποίηση της προσφοράς είναι η μεγαλύτερη ανταπόδοση.
Keywords
Τυχαία Θέματα