Το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατά 50%

23:30 16/10/2011 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με δηλώσεις... (σε Κυριακάτικη εφημερίδα) του διάσημου επενδυτή και κερδοσκόπου Τζώρτζ Σόρος: ”Το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατά 50%”, ενώ παράλληλα Θέτει δύο βασικές προυποθέσεις για να συμβεί αυτό. Πρώτον, η Ελλάδα να παραμείνει μέλος του ευρώ και, δεύτερον, η αναδιάρθρωση να είναι εθελοντική, έτσι ώστε να μην υπάρχει πιστωτικό γεγονός (credit
event).

Συγκεκριμένα, ο Τζώρτζ Σόρος αναφέρει “Το ελληνικό χρέος χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, διότι είναι πολύ μεγάλο. Αν είναι εφικτό, αυτό θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Θα μπορούσε να γίνει με την έκδοση νέων ομολόγων που θα έχουν την εγγύηση του EFSF. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα πρέπει να λάβει μέτρα”.

Επίσης, όπως αναφέρει, προκείμενου να αποτραπεί κατάρρευση τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με τη συνεισφορά του EFSF και παράλληλα να υπάρξει εγγύηση για τις καταθέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα. Τέλος, στο ερώτημα πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για την αναδιάρθρωση, ο κ. Σόρος προτείνει να γίνει μετά τη χορήγηση της έκτης δόσης.


Keywords
Τυχαία Θέματα