ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Να μείνεις ή να φύγεις;

15:08 14/7/2012 - Πηγή: 24wro
Τι αναφέρει δημοσίευμα του CNN για τους Έλληνες που βιώνουν την ανεργία και...
μπαίνουν καθημερινά στο δίλημμα του να δώσουν καθημερινή μάχη για εύρεση εργασίας ή να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού"Περιπλανώμενοι στην πλατεία Συντάγματος, η Μαρία Παπαναγιωτάκη και ο Αριστοτέλης Σκαλίζος, σταματούν για να κάτσουν σε ένα παγκάκι και σκέφτονται το μέλλον τους".

Κάπως έτσι "ανοίγει" το δημοσίευμα του CNN που
πραγματεύεται την οικονομική κρίση στη χώρα, την ανεργία που χτυπάει "κόκκινο" και το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης της νέας γενιάς.

"Το ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και δυόμιση χρόνια, ανήκει στη νέα γενιά της Ελλάδας". Παρότι, συνεχίζει, "το παρελθόν της χώρας ξεθωριάζει, το πολιτικό τοπίο εξακολουθεί να παραμένει γεμάτο νεποτισμό και κακοδιαχείριση". Οι ίδιοι δεν είναι μεν άνεργοι, αλλά έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων.

Εν συνεχεία, η Irene Chapple του ειδησεογραφικού δικτύου, αναφέρει ότι η "άνθηση" της οικονομίας σταμάτησε απότομα, από το 2001 και μετά, απ' όταν η χώρα μπήκε κοινώς στην Ευρωζώνη.

Η "δόξα" και η υπερηφάνεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανήκει στο παρελθόν. Το 2009, η Ελλάδα αναγνώρισε το οικονομικό της πρόβλημα, υπογραμμίζει η συντάκτης που μίλησε με νέους και νέες για το πως οι ίδιοι βλέπουν και βιώνουν την οικονομική κρίση. Οι συνέπειες της κρίσης, πλήττουν κυρίως τη νέα γενιά.

Απογοήτευση και αγωνία για τους νέους

Η συντάκτης περιγράφει εικόνες εξαθλίωσης στην κεντρική πλατεία της Αθήνας. Άνεργοι, κόσμος απογοητευμένος, ζητιάνοι στους δρόμους. Η Μαρία Παπαναγιωτάκη μιλώντας στο CNN, ανέφερε πως σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Ονειρεύεται να ζήσει στη Βρετανία ή την Αμερική όπου έχει συγγενείς και το δίκτυο "υποδοχής" θα μπορούσε να κάνει ευκολότερη την προσαρμογή της.

Ο Αριστοτέλης από τη μεριά του, θέλει να μείνει στη χώρα. "Αγαπώ τη χώρα μου και δεν θέλω να την εγκαταλείψω", λέει, αναδεικνύοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά ζευγάρια Ελλήνων, όταν ο ένας από τους δύο αναγκάζεται να μεταναστεύσει.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών όπου δούλευαν μαζί. Από τότε ζουν μαζί, αλλά έχουν αναγκαστεί να αναπροσαρμόσουν τη ζωή τους καθώς εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για πολύ λιγότερα χρήματα.

Οι δυο τους, έχουν εισόδημα 1.160 ευρώ, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα έπαιρναν από κοινού 1.805. Στις τελευταίες εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν ψήφισαν καθώς το κόστος μετακίνησης στους τόπους καταγωγής τους ήταν πολύ υψηλό.

Η πτώση του δικομματισμού

Το δημοσίευμα κάνει αναδρομή μάλιστα στα εκλογικά αποτελέσματα άλλων χρόνων, καταγράφοντας την "παραδοσιακή" ψήφου δικομματισμού των Ελλήνων, ενώ αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα που ανήκει στη λεγόμενη "νέα γενιά", έκανε τη μεγάλη έκπληξη διεκδικώντας την κυβέρνηση.

"Οι Έλληνες έχουν γεννηθεί σε μια χώρα όπου η οικογενειακή πίστη στα παρ
Keywords
Τυχαία Θέματα