Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

21:57 11/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η νέα δανειακή σύμβαση εξασφαλίζει την... επιβίωσή μας. Θα εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι για την κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη, με αποτέλεσμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 να επιστρέψουμε σε τροχειά ανάπτυξης.
Η συμφωνία στηρίζεται και απο τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας και έχει την βάση και την δυνατότητα να μας οδηγήσει έξω απο την κρίση. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι σκοπός όλων μας.
Η αιτία της ύφεσης
είναι ο αυξανόμενος δανεισμός της χώρας, τα τελευταία χρόνια, και η στήριξη όλης της οικονομίας εκεί. Έτσι όταν τα δανεικά τελείωσαν έφτασε η χώρα σε αδιέξοδο.
Η οικονομική πορεία της χώρας έως το 2009, έπρεπε να τελειώσει. Για την ύφεση ευθύνεται,βέβαια και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που εμποδίζει την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το νεό πρόγραμμα θα βάλει τέλος στην ανασφάλεια και την ύφεση. Αλλά έχει κόστος. Επιφέρει μέτρα που πλήττουν την κοινωνία και συνεπάγεται οδυνηρές θυσίες.
Κάποιοι λένε : Καλύτερα χρεοκοπία παρά μέτρα.
Πλανώνται οικτρά. Και δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια χρεοκοπία θα οδηγούσε σε χάος και κοινωνική έκρηξη.
Το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει σχολεία και νοσοκομεία. Τα έσοδα του κράτους – και χωρίς την αποπληρωμή του χρέους – δεν είναι αρκετά για την κάλυψη των βασικών αναγκών.
Η ανεργία είναι απαράδεκτα υψηλή και θα αυξανόταν περισσότερο. Η χώρα θα βρισκόταν σε μεγαλύτερη ύφεση και παρατεταμμένη εξαθλίωση.
Σταδιακά θα οδηγούμασταν έξω απο το ευρώ, αδύναμοι και απομονωμένοι.
Το κοινωνικό κόστος είναι περιορισμένο σε σχέση με την οικονομική και πολιτική κατάρρευση, που θα είχαμε διαφορετικά. Οι προσπάθειες και οι θυσίες του λαού αποδίδουν και δικαιούνται τον σεβασμό όλων.
Η Ελλάδα παίρνει την μεγαλύτερη βοήθεια που έχει δοθεί ποτέ. Οφείλουμε να εξυγιάνουμε την οικονομία μας. Να μην δαπανούμε περισσότερα απο όσα παράγουμε.
Για να διασώσουμε όσα κατακτήσαμε πρέπει να αλλάξουμε όσα κάναμε λάθος. Αυτός είναι ο αγώνας της Ελλάδας. Θα ήταν ήττα αν αυτή η χώρα κατέληγε χρεοκοποημένη και έξω απο το ευρώ. Θα είναι τράστια αδικία της ιστορίας να βρεθεί η χώρα που ήταν η αφετηρία του ευρωπαιϊκού πολιτισμού, στην πτώχευση και την εξαθλίωση.
Ξέρουμε απο αγώνε και αυτός είναι ο σημερινός αγώνας: Να έχουν τα παιδιά μας ότι κατακτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Πατριωτισμός σημαίνει να μείνουμε στην ευρωζώνη και στην Ενωμένη Ευρώπη.»

Prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα