Το ΧΑ ανέτρεψε τις... προβλέψεις!

19:33 23/11/2012 - Πηγή: 24wro

Ο κανόνας των traders που θέλει να τοποθετούνται στην αγορά μιας χώρας όταν αυτή βρίσκεται στα μέσα του ανοδικού κύκλου ανάπτυξης... και να φεύγουν από τις αγορές των χωρών εκείνων που βρίσκονται στα μέσα μεγάλης ύφεσης, κατρρίφθηκε φέτος.

Τον κανόνα αυτό κατέρριψαν φέτος τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Σανγκάης, με την ελληνική αγορά να καταγράφει κέρδη πάνω από 20% από την αρχή του έτους και την αντίστοιχη κινεζική να χάνει πάνω από 10%. Με άλλα λόγια, η ελληνική οικονομία που διανύει τον έκτο χρόνο βαθιάς ύφεσης,
απέδωσε στους traders που την πίστεψαν πολύ περισσότερα από αυτούς που εμπιστεύτηκαν τις επιχειρήσεις μιας οικονομίας, της κινεζικής, η οποία αναπτύχθηκε το γ' τρίμηνο κατά 7,4%.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ξεκάθαρα με μπλε χρώμα η διαμύμανση του Χ.Α., το οποίο και υπεραπέδωσε σε αντίθεση με το Sahangai Composite Index.

Σύμφωνα με την Also Sprach Analyst, δεν είναι ακόμη καιρός για τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κατά 90% χαμηλότερα σε σχέση με το peak του 2007, καθώς ελλοχεύει ακόμη ο κίνδυνος του Grexit.

Με άλλα λόγια, η άνοδος αποδίδεται κυρίως σε πολιτικούς χειρισμούς και όχι στα ελληνικά θεμελιώδη.
Αντίθετα, ο δείκτης της Σανγκάης βρίσκεται κατά 14% χαμηλότερα σε σχέση με το peak του 2007 και η πτώση αποδίδεται στον εύλογο κορεσμό των αναπτυξιακών προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα