Τη σκοπιά και τα μάτια σου!

21:04 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τα καθήκοντα της σημαντικότερης δουλειάς κατά τη διάρκεια της θητείας...
Στη σκοπιά θα περάσεις πολλές ώρες. Πολλές! Πολλές και βαρετές. Ευτυχώς πια δεν θα είσαι μόνος, θα σου κάνει παρέα ο έτερος «σκοπάνθρωπος», κι έτσι περνάνε κομματάκι ευκολότερα οι ώρες (λέμε τώρα)...

Να λοιπόν ποια είναι τα καθήκοντα του σκοπού, για να έχεις μια ιδέα. Γιατί να έχεις ιδέα; Γιατί βλέπεις η σκοπιά είναι από τα σημαντικότερα στρατιωτικά καθήκοντα και τα παραπτώματα τιμωρούνται αυστηρά. Δύσκολο να τη γλιτώσεις αν την κάνεις την «κουτουράδα» σου (και σε πιάσουν φυσικά).
Ο σκοπός λοιπόν (τυπικά και
με τον νόμο):
-Επιτηρεί και ελέγχει τον τομέα του και δεν απομακρύνεται από τη σκοπιά του παραπάνω από 30 μέτρα. Εννοείται πως δεν την εγκαταλείπει ποτέ.
-Τηρεί στάση στρατιωτική (όχι, η ξάπλα δεν εντάσσεται στην κατηγορία).
-Αποδίδει τον χαιρετισμό που προβλέπεται στους ανωτέρους του (χαιρετούρες συνέχεια δηλαδή).
-Φροντίζει να είναι ο χώρος ευθύνης του καθαρός και να μην υπάρχουν φθορές.
-Δεν δέχεται να αντικατασταθεί από κανέναν (ούτε αφήνει κανέναν «στο πόδι του»), παρά μόνο παρουσία του δεκανέα αλλαγής ή του αρχιφύλακα.
-Προστατεύει κάθε άτομο του οποίου απειλείται η ασφάλεια, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τη θέση του. Είπαμε, τη θέση σου δεν την αφήνεις ποτέ, παρά μόνο μετά από άδεια του δεκανέα αλλαγής ή του αρχιφύλακα.
-Κάνει έλεγχο και αναγνώριση σε όλους ανεξαιρέτως που κινούνται μέσα στον τομέα ευθύνης του.
-Απαγορεύει να εισέλθει ή να εξέλθει οποιοσδήποτε από το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου (οι περίφημες «μαντραπήδες» δηλαδή).
-Δεν αφήνει ποτέ το όπλο του, ούτε ακόμα και μέσα στη σκοπιά.
-Δεν δέχεται εντολές από άλλους, παρά μόνο όταν είναι παρών ο αρχιφύλακας.
-Τα πυρομαχικά παραμένουν πάντα μέσα στις φυσιγγιοθήκες του. Το όπλο θα το γεμίσει μόνο αν λάβει ρητή διαταγή από επικεφαλής αξιωματικό (που σημαίνει ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι).
-Το σημαντικότερο: Δεν ξεχνά ότι οι συνάδελφοί του κοιμούνται ήσυχοι γιατί ξενυχτά αυτός (κάτι που σημαίνει ότι δεν τραγουδάς επειδή σου ήρθε κέφι).
Keywords
Τυχαία Θέματα