Τι περιλαμβάνει το μενού της επίσκεψης Λαμπρινίδη στο Λονδίνο

12:10 30/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός εξωτερικών κ. Λαμπρινίδης...θα επισκεφθεί τη Δευτέρα το Λονδίνο όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Βρετανό ομόλογο του κ. Γουίλιαμ Χέιγκ. Ο κ. Λαμπρινίδης θα συναντήσει και σημαντικές προσωπικότητες από το ελληνικό και κυπριακό επιχειρηματικό και εφοπλιστικό λόμπι της Αγγλίας. Επίσης έχει κανονιστεί να παραχωρήσει συνέντευξη στο πρόγραμμα του BBC «Ηard Talk» διάρκειας μιας ώρας.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Λαμπρινίδη είναι να συζητήσει τα θέματα που αφορούν τη ευρύτερη περιοχή μας, τα οποία σε πρώτη
φάση είναι το πρόβλημα της Κύπρου και δευτερευόντως η πρόσφατη διένεξη μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων .
Η πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα και οι πανηγυρικοί ενθουσιασμοί του για την 37χρονη εισβολή στη Κύπρο έχει προβληματίσει . Επίσης η ανακοίνωση που έχει διαρρεύσει στο τύπο ότι θα κατασκευασθεί πυρηνικό εργοστάσιο στα κατεχόμενα από τους Τούρκους έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες. Όλα αυτά πραγματοποιούνται μπροστά στις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος να δώσει λύση στο θέμα ώστε να αναλάβει τη προεδρία της Ε.Ε από τον ερχόμενο χρόνο με συγκεκριμένο σχήμα.
Υπογραμμίζουμε ότι τη διζωνική ομοσπονδία που επιθυμούν οι διεθνείς χρηματιστές και τραπεζίτες να επιβάλουν στην Κύπρο δεν είναι τίποτα άλλο από μια διευθέτηση που θα οδηγήσει στο τέλος στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου κάτω από τη Βρετανική κυριαρχία.
Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι αυτό που ετοιμάζεται για το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η κατάργηση της και η δημιουργία δύο συνεταιριστικών και ισότιμων κρατών . Το ένα θα είναι αμιγώς τουρκικό στα παράνομα κατεχόμενα και το άλλο υποτιθέμενο ελληνικό που θα βρίσκεται στο έλεος της διείσδυσης Τούρκων εποίκων και λαθρομεταναστών.
Το πρόβλημα εστιάζεται στο άν ο κ. Λαμπρινίδης έχει συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες έχει επεξεργασθεί γι΄αυτό το σοβαρό θέμα , ή θα ακούσει τα προστάγματα των Άγγλων.
Στη υπόθεση της Κύπρου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο το κυπριακό και ελληνικό επιχειρηματικό λόμπι του Λονδίνου. Βέβαια τα αποτελέσματα όλων αυτών των διεργασιών θα φανούν μέχρι τον Οκτώβριο.
Στο άλλο θέμα των Βαλκανίων, τη διαμάχη Σέρβων και Κοσοβάρων όπου το κλίμα αρχίζει να φορτίζεται επικίνδυνα οι περισσότεροι ευρωπαίοι είναι υπέρ των Σέρβων εκτός από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς . Υποστηρίζουν δυνατά τους Κοσοβάρους λέγοντας ότι : «Η σημερινή αντίδραση των Κοσοβάρων είναι δικαιολογημένη εξαιτίας ότι οι Σέρβοι είχαν ξεκινήσει πρώτοι το εμπάργκο».

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα