Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων Σαμαρά - τρόικας

13:54 14/7/2012 - Πηγή: 24wro

Καθοριστικής σημασίας θεωρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη συνάντηση... της 24ης Ιουλίου με την τρόικα, ώστε να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, που θα αφορά τόσο τα ισοδύναμα μέτρα, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να διασωθούν τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπεται σύμφωνα με το Μνημόνιο για τη διετία '13-'14.

Σύμφωνα
με το Εθνος, η ατζέντα των συναντήσεων μελών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας έχει ήδη καθοριστεί. Τα κυρίαρχα θέματα αναμένεται να είναι:

Ο προγραμματισμός για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που θα πρέπει να ληφθούν την ερχόμενη διετία

Ο προγραμματισμός ιδιωτικοποιήσεων (η έναρξη θα γίνει με τις δύο θυγατρικές της ΑΤΕ, ΣΕΚΑΠ και Δωδώνη καθώς και με τη ΔΕΠΑ).

Ο προγραμματισμός καταργήσεων - συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου με παρουσίαση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για μέσα στο έτος.

Η παρουσίαση ισοδύναμων μέτρων, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση θα προβάλει προκειμένου να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Τα αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% που είναι σήμερα στο 13%.

Το αίτημα επαναφοράς του θεσμού της εφεδρείας στο Δημόσιο, προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση δεν αναμένεται να αναλάβει δέσμευση για τους συμβασιούχους, ενώ θα προτείνει και την αλλαγή της αναλογίας αποχωρήσεων - προσλήψεων από 1 προς 5, σε 1 προς 10, προκειμένου να «πιάσει» τον στόχο για αποχώρηση 150.000 υπάλληλων μέχρι το '15.imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα