Τι κάνει η Τουρκία τα λεφτά που παίρνει από την ΕΕ για την λαθρομετανάστευση;

12:48 9/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ελεγχο της Αγκυρας από την ΕΕ για το τι κάνει και πως αξιοποιεί τα 440 εκατομμύρια ευρώ που αποστέλλει η...
Ε.Ε. στην Τουρκία από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας, μεταξύ άλλων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Οπως είπε απαντώντας όταν εγέρθηκε σχετικό θέμα στο ευρωκοινοβούλιο, πρέπει να ελέγξουν πού πάνε και αν αξιοποιούνται επαρκώς τα κονδύλια αυτά από την Τουρκία . Να πιέσουν – πρόσθεσε- για την ολοκλήρωση και υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής λαθρομεταναστών με την
Τουρκία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να εισέλθουν σε ένα ειλικρινή διάλογο για μια ριζική και δικαιότερη αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Σήμερα η χώρα μας , πρόσθεσε, σηκώνει σχεδόν μόνη της το βάρος της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Ο ρόλος και η ευθύνη όλων είναι δεδομένη. Η απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν μπορεί παρά να είναι η ενεργός στήριξη και η έμπρακτη αλληλεγγύη» είπε. και τόνισε ότι το 2011 αυξήθηκαν 17% οι λαθρομετανάστες από τον Εβρο.
Οι επισημάνσεις αυτές του κ. Παπανικολάου έχουν την αξία τους αλλά πρέπει να γίνονται και από τα συναρμόδια υπουργεία προς την ΕΕ για να έχουν ακόμα μεγαλύτερα αποτέλεσμα.
Ακούει κανείς;

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα