Θα παρουσιάσει το τουρκικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Λιβύη

19:40 12/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου ...θα λάβει μέρος αύριο Τετάρτη στην πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, για να παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Τουρκία, έγινε γνωστό από τουρκική διπλωματική πηγή.

Ο κ. Νταβούτογλου θα εξηγήσει στους μετέχοντες στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη τον «οδικό χάρτη» που παρουσιάστηκε
την τελευταία εβδομάδα για επίλυση του ζητήματος της Λιβύης, ανέφερε η ίδια διπλωματική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει την άμεση ανακήρυξη κατάπαυσης του πυρός, τη δημιουργία «ασφαλών ανθρωπιστικών χώρων» για να προσφερθεί βοήθεια στο λιβυκό λαό και την έναρξη «διαδικασίας ταχείας μετάβασης προς τη δημοκρατία» μέσω «ελεύθερων εκλογών» στη Λιβύη.

Η Ομάδα Επαφής που συστάθηκε στο Λονδίνο στα τέλη Μαρτίου περιλαμβάνει τις Η.Π.Α., τη Βρετανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, αραβικές χώρες όπως το Κατάρ, την Ιορδανία και το Μαρόκο καθώς και διεθνείς οργανισμούς όπως τον Ο.Η.Ε., τον Αραβικό Σύνδεσμο και το ΝΑΤΟ.

Οι χώρες αυτές είναι επιφορτισμένες να καταστρώσουν στρατηγική δράσης για τη Λιβύη, με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και με την στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα