Θα αργήσει να έρθει η εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων

14:40 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, η εποχή της μαζικής χρήσης...
των ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται ακόμα μακριά σύμφωνα με έρευνα της Deloitte. Στη έρευνα, που ακολουθεί την 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στην οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρόβαλαν διάφορες "πράσινες" τεχνολογίες, συμμετείχαν 4.760 Ευρωπαίοι από επτά χώρες .
Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 16% των Ευρωπαίων καταναλωτών θεωρεί πιθανό να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων που θα υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία ενώ το 53% υποστηρίζει ότι "ενδέχεται να το σκεφτεί" και το 31% "δεν θεωρεί πιθανό να
σκεφτεί" να αγοράσει ή να αποκτήσει με leasing ηλεκτρικό όχημα.
Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή καυσίμου, η οποία εάν ξεπεραστεί θα στρέψει τους καταναλωτές στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Το 63% των Ευρωπαίων καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι είναι "πολύ πιθανότερο" να σκεφτεί την αγορά ηλεκτρικού οχήματος σε περίπτωση που η τιμή της βενζίνης ανέλθει στα 2 ευρώ/λίτρο. Πάντως, ταυτόχρονα, οι ερωτώμενοι δήλωσαν πως αν η επάρκεια του καυσίμου των μηχανών εσωτερικής καύσης ξεπεράσει τα 3 λίτρα ανά 100 χλμ, θα είναι λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα.
Η πλειοψηφία όσων ανέφεραν ότι ενδέχεται να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα (57 %), αναμένει να δαπανήσει το ίδιο ή μικρότερο ποσό που θα διέθετε και για ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Μόνο το 24% των συγκεκριμένων καταναλωτών θα κατέβαλε επιπλέον τίμημα άνω των 1.500 ευρώ για ένα ηλεκτρικό όχημα. Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία της συγκεκριμένης κατηγορίας (58 %) θα πλήρωνε συνολικά λιγότερα από 15.000 ευρώ καθαρά σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
newscode 

Keywords
Τυχαία Θέματα