Θ. ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ο άνθρωπος που δεν ήξερε τι ψηφίζει!!!

00:10 19/10/2011 - Πηγή: 24wro

Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη...



που έγινε πολιτικός.

Έτσι περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του ο Θωμάς Ρομπόπουλος, που παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη θέση του Βουλευτή, γιατί όπως...
παραδέχθηκε δεν ήξερε τι ψηφίζει...

Ο κ. Ρομπόπουλος βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής μόλις πριν από δύο χρόνια και μάλιστα λόγω παραίτησης του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου
από την έδρα της
Θεσσαλονίκης.

Όπως όμως ήρθε έτσι κι έφυγε.

Η παρουσία του στη Βουλή έγινε γνωστή μόλις πριν από περίπου 4 μήνες όταν στα τέλη Ιουνίου υπέγραψε μαζί με άλλους 16 βουλευτές το περίφημο κείμενο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Απείλησε δε ότι δεν θα το ψηφίσει, όμως στη συνέχεια άλλαξε γνώμη υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο κ. Ρομπόπουλος ξεκίνησε με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Θεσσαλονίκη.

Όταν πήρε την αντιπροσωπεία της RENAULT το 1983 ήταν μόλις 22 χρόνων. Στα επόμενα 25 χρόνια δημιούργησε τέσσερα πρατήρια βενζίνης, δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Tetoma.com, τα ανταλλακτικά Bosch, την εμπορία αυτοκινήτων Citroen Status, Executive Cars, LAND ROVER, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ανταλλακτικά MERCEDES-BENZ, την εταιρία μακροχρόνιων μισθώσεων Roborent και την πρώτη, πρότυπη, κεντρική αγορά αυτοκινήτου στη Βόρεια Ελλάδα με προσανατολισμό την αναπτυσσόμενη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όμως οι φιλοδοξίες του δεν περιορίζονταν μόνο στις επιχειρηματικές κινήσεις κι έτσι ξεκίνησε σιγά σιγά την πολιτική καριέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις κοινοβουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2000 και πέτυχε να είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής. Το 2004 έδωσε και πάλι την μάχη με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Το 2006 αποδέχτηκε την πρόταση και ηγήθηκε του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ "Επαγγελματική Ανάπτυξη" στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Τελικά στις εκλογές του Οκτωβρίου το 2009, ο κ. Ρομπόπουλος βρέθηκε στη Βουλή, όχι όμως λόγω των ψήφων, αλλά γιατί ως πρώτος επιλαχών κατάφερε να αντικαταστήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό που παραιτήθηκε από την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.

Κανείς βέβαια θα περίμενε πως το «δώρο» του Παπανδρέου θα ήταν αρκετό για να γίνει ο πιο πιστός του σύμμαχος.

Όμως δεν πέρασε εναμισης χρόνος και ο κ. Ρομπόπουλος ξεκίνησε το αντάρτικο.

Ήταν στις αρχές του Ιουνίου του 2011 όταν η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που προκάλεσε τη μεγάλη αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ρομπόπουλος τότε είχε απειλήσει με παραίτηση. Μάλιστα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη.... μαχητικτότητα του εναντίον του μεσοπρόθεσμου, μαχητικότητα η οποία όμως εξασθένισε λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του.

«Μπήκα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Τι έχουμε τώρα;
Keywords
Τυχαία Θέματα