Τέλος το πλαφόν - «φωτιά» στη βενζίνη

02:40 13/7/2011 - Πηγή: 24wro

Στο έλεος των κερδοσκόπων βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές που βλέπουν την τιμή της βενζίνης να εκτοξεύεται και να βρίσκεται μια...



 «ανάσα» από τα 2,00 ευρώ το λίτρο στις τουριστικές περιοχές. Το πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης που επεβλήθη πριν μερικούς μήνες κυρίως στις τουριστικές περιοχές έχει πάει πλέον «περίπατο» και ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών (www.fuelprices.gr), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανέβηκε στα 1,665 ευρώ το λίτρο, από 1,652 ευρώ που ήταν την περασμένη
Δευτέρα 4 Ιουλίου. Δηλαδή σημειώθηκε μία αύξηση 1,3 λεπτά το λίτρο.

Από την άλλη πλευρά οι βενζινοπώλες τονίζουν πως για την αύξηση δεν ευθύνονται εκείνοι αλλά η τιμή πώλησης από το διυλιστήριο.

Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Κρήτης Χ. Μαυράκης, μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε πως υπάρχει επιλεκτική πολιτική τιμών και ο λόγος είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. «Οι τιμές έχουν αυξηθεί γιατί έχουν αυξηθεί 7 λεπτά οι τιμές διυλιστηρίου. Το πλαφόν έχει καταργηθεί και ευτυχώς που καταργήθηκε γιατί έπεσαν οι τιμές». Όπως σημειώνει ο κ. Μαυράκης οι τιμές σήμερα κυμαίνονται από 1,639 μέχρι 1,79 το λίτρο. Ωστόσο αυτός που έχει την τιμή 1,79 δεν μπορεί να κερδίσει ούτε 1 λεπτό.

Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Άγγελος Τούντας, δήλωσε πως όπου οι τιμές είναι υψηλές είναι δικαιολογημένα. «Στον Αγ. Κήρυκο στην Ικαρία η τιμή φτάνει το 1,88, αλλά δικαιολογείται γιατί έχει πολλά μεταφορικά. Κάποια απομακρυσμένα πρατήρια πρέπει ακόμα και να επιδοτούνται γιατί κέρδος δεν έχουν κανένα, όσο υψηλές και αν είναι οι τιμές».

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα