Τέχνη… ακατάλληλη δι’ ανηλίκους

20:18 17/5/2012 - Πηγή: 24wro
Η έκθεση Full of Love, που εγκαινιάζεται σήμερα ...στην Αθήνα, θέλει να αναγνωριστεί ως ηδονιστικό μανιφέστο που διακηρύττει μόνο μια αλήθεια: η αναζήτηση της Αγάπης περνά πια μέσα από διάφορες ερωτικές πρακτικές.
Ο Γερμανός graffiti και street artist Boris Hoppek (1970) είναι μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης από το 2003, επειδή αυτή τον αγκάλιασε και τον ανάδειξε, μια και είναι από τις πρώτες πόλεις που αναγνώρισαν την street art ως μια «ενδιαφέρουσα κινητικότητα» στο φάσμα της σύγχρονης τέχνης. Σήμερα πια ο Hoppek είναι διαβόητος στον κόσμο της τέχνης για την προκλητικότητα του έργου του , η οποία θεωρείται ικανή να μην αφήσει ατάραχο ούτε τον πιο καλοπροαίρετο θεατή.
Στην τελευταία δουλειά του που παρουσιάζεται στην Αθήνα, την κατάσταση παίρνει στα χέρια της μια κεντρική φιγούρα ονόματι ‘Bimbo’, που εκφράζει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα σε μια κοινωνία όπου το σεξουαλικό ταμπεραμέντο του καθενός δεν έχει όμοιο του και στην οποία κοινωνία, υπάρχει πλήρης σεξουαλική ελευθερία.
Ο Hoppek λοιπόν με την έκθεση «Full of Love» απευθύνεται σε έναν κόσμο όπου η σεξουαλική απελευθέρωση έχει νικήσει και έτσι Αυτοερωτισμός, Ετεροφυλοφιλία, Ομοφυλοφιλία, Σαδομαζοχισμός, Φετιχισμός, Παρενδυτισμός και Ασεξουαλισμός, αποτελούν αποδεκτές εκφράσεις αγάπης για τον άλλο, οι οποίες ξεφεύγουν από τα ηθικά στερεότυπα και πηγάζουν από έναν αφροδίσιο συνδυασμό, μοναδικό για τον καθένα, όποιες κι εάν είναι οι ιδιοτροπίες ή οι τρέλες που τον περιγράφουν.
Το ερώτημα λοιπόν που γεννιέται πρώτο είναι αν πράγματι υπάρχει μια τέτοια κοινωνία κι αν ναι που βρίσκεται αυτή; Το πιθανότερο πάντως είναι ότι ο Hoppek μας παρουσιάζει με το έργο του στιγμιότυπα και αξίες της δικής του σεξουαλικής ουτοπίας.
Επιμελητές της έκθεσης είναι οι Βασίλης Ζηδιανάκης και Άγγελος Τσουράπας του Πολιτιστικού Οργανισμού ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC), του οποίου η νέα θεματική έρευνα περιστρέφεται γύρω από το ανθρώπινο σώμα και τις ερωτικές πρακτικές στην ψηφιακή εποχή.
Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της ATOPOS, Σαλαμίνος 72 στο Μεταξουργείο (ώρες λειτουργίας Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 12:00-20:00).
Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.
.gallery-item { width: 50%; }

coolspotting.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα