Ταξίδι στο χρονικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από tweets ενός 24χρονου

18:46 21/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι λάτρεις της Ιστορίας αλλά και των νέων...
Τεχνολογιών έχουν μια μοναδική ευκαιρία: να "βιώσουν" - μέσα από το twitter - το χρονικό του αιματηρού Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λεπτό προς λεπτό.
Ο χρήστης @
RealTimeWWII αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία αναβίωσης των ετών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από αλλεπάλληλα tweets, τα οποία θα αναφέρονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε εκείνα τα χρόνια, (με όσες λέξεις βέβαια μπορούν να χωρέσουν στους 140 χαρακτήρες που είναι
το όριο).
Ο Alwyn Collinson, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποφάσισε να ξεκινήσει το πρότζεκτ του στις 31 Αυγούστου και θα συνεχίσει να το κάνει για τα επόμενα 6 χρόνια, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει.
Πολλές μέρες μάλιστα αναρτά μέχρι και 40 tweets χρησιμοποιώντας: "μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, φωτογραφίες και βίντεο προκειμένου να δώσω την αίσθηση ότι αυτά τα tweets έρχονται όντως από το 1939", όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο BBC.
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο 24χρονος Collinson θα πρέπει να καλύψει και την αιχμαλωσία του προπάππου του από τους Γιαπωνέζους στη Σιγκαπούρη το Φεβρουάριο του 1942.
"Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μόνος μου όμως υπάρχουν και κάποιοι εθελοντές οι οποίοι με βοηθούν με μεταφράσεις σε ισπανικά, πορτογαλικά και ρώσικα", δήλωσε στην Telegraph ο Collinson, ο οποίος διασταυρώνει όποια πληροφορία βρεθεί μπροστά του για 2-3 ώρες κάθε μέρα.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος η Guardian δημιούργησε το λογαριασμό @911tenyearsago, στην οποία "αναπαριστούσε" τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα