Τα βλέπουν μαύρα οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας

20:10 7/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η φτώχεια και η ανεργία φαίνεται να φοβίζουν ιδιαίτερα τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης...
Κ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά.

Εννέα στους δέκα πιστεύουν ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι και άλλοι αυτοί που θα οδηγηθούν στην ανεργία, ενώ το 81,9% θεωρεί ότι θα έχουμε αύξηση της φτώχειας στο εγγύς μέλλον.

Σε ό,τι αφορά
την οικονομική τους κατάσταση, οι ερωτηθέντες φαίνεται ότι τα βλέπουν "μαύρα ": το 76,9% θεωρεί ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί (θα εξελιχθεί «προς το χειρότερο» ή «προς το πολύ χειρότερο»), ενώ πιο ...αισιόδοξο εμφανίζεται το 16,1% του δείγματος, που προσδοκά ότι ...απλά θα παραμείνει στάσιμη. Λιγότερη σιγουριά νιώθουν οι λεγόμενες «μέσες» ηλικιακές ομάδες, δηλαδή οι έχοντες ηλικία 30-59 ετών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έξι στους δέκα ερωτηθέντες θεωρούν μη εξασφαλισμένη τη θέση τους στην τωρινή τους εργασίας, ενώ πέντε στους δέκα δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι από την εργασία τους και τις προοπτικές της.
Keywords
Τυχαία Θέματα