Τα... βαρόμετρα της περιφέρειας

16:23 13/6/2012 - Πηγή: 24wro
Ποιοι Νομοί αποτελούν το κλειδί των εκλογών...
Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησος. Αυτές είναι οι περιοχές σύμφωνα με πολλούς αναλυτές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και αποτελούν το εκτός Αθήνας "κλειδί" των εκλογών.

Η Κρήτη αποτελεί βαρόμετρο καθώς στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, πήρε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό το οποίο οι επιτελείς
της Συγγρού περιμένουν να ενσωματωθεί στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας.
Στη Μακεδονία η κεντροδεξιά παρουσίασε μία πολυδιάσπαση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να παίρνουν υψηλά ποσοστά, κάτι που στην Συγγρού αισιοδοξούν πως θα ανακοπεί από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που είναι.. κατ εικόνα και καθ ομοίωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Από την άλλλη είναι η Πελοπόννησος. Πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά με νομούς που παραδοσιακά η ΝΔ έπιανε ταβάνι. Αυτό δεν το κατάφερε στις τελευταίες εκλογές, καθώς η Χρυσή Αυγή πήρε υψηλά ποσοστά σε Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία, ενω στους παραδοσιακούς πασοκικούς Νομούς πήρες υψηλλα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να καταφέρνει η ΝΔ να εισπράξει από την κατάρρευση του πρώην κυβερνητικού κόμματος.
Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές αν σε αυτές τις τρεις περιφέρειες η ΝΔ καταφέρει να πιάσει τα παλιά της στάνταρ, θα έχει αρκετές πιαθνότητες. Σε συνδυασμό βέβαια με το Λεκανοπέδιο που έτσι και αλλιώς αποτελεί το βαρύ πυροβολικό των εκλογών , με την αντζέντα της εγκληματικότητας να αποτελεί πλόεν το νο1 θέμα στις γειτονιές της Αθήνας...

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα