Τα σκαλοπάτια της Χρυσής Αυγής

22:33 24/6/2012 - Πηγή: 24wro
Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, με οριακές απώλειες τριών βουλευτικών εδρών...
η Χρυσή Αυγή διατήρησε το ποσοστό που είχε καταγράψει στις 6 Μαΐου, διαψεύδοντας όσους είχαν εκτιμήσει τότε ότι δεν ήταν παρά ένα παρoδικό φαινόμενο, ένα πυροτέχνημα οργής των ψηφοφόρων που ήθελαν με τον τρόπο αυτόν να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα. Οι περιοχές στις οποίες
πήρε τις περισσότερες ψήφους είναι η Μεσσηνία και η Κορινθία, όπου υπάρχει παράδοση της «βαθιάς Δεξιάς», αλλά και περιοχές όπως το υπόλοιπο Αττικής και η Β’ Πειραιώς, όπου υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα μη προνομιούχων. Ενα οδοιπορικό σε ορισμένα από τα δημοτικά διαμερίσματα όπου η οργάνωση συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καταδεικνύει ότι κοινοί παρονομαστές είναι η έξαρση της εγκληματικότητας, η απουσία των δομών προστασίας του πολίτη και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Μία άλλη κοινή συνιστώσα είναι η έντονη απομυθοποίηση και απαξίωση που εκφράζουν πολλοί για ένα πολιτικό κατεστημένο που θεωρούν διεφθαρμένο και ανίκανο να δώσει λύσεις. Υπάρχουν πολλοί που σημειώνουν ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται το κενό που έχει επιφέρει στην κοινωνία η παράλυση του κράτους. Μάλιστα, όπως λένε, η άνοδος της οργάνωσης δεν οφείλεται στη δράση της αλλά στην εικόνα και στον μύθο των επιχειρήσεων «εκκαθάρισης» που έχει καλλιεργήσει.

Η οικονομική κρίση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και οι «αέρηδες» που φυσάνε στην ελληνική κοινωνία δεν φέρνουν τίποτα ευοίωνο. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην άνοδο του ναζισμού ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Εβαλντ Νοβότνι δήλωσε πρόσφατα: «Η πεισματική εστίαση στη λιτότητα (σ.σ.: που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920) οδήγησε σε μαζική ανεργία, στην κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και τελικά στην καταστροφική επικράτηση του ναζισμού». Θα μπορούσε και να περιγράφει την Ελλάδα του 2012.

«Δύο είναι τα σκαλοπάτια που πάτησε η Χρυσή Αυγή στην περιοχή μας για να σημειώσει τα ποσοστά που κατέγραψε» εξηγεί ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, δήμαρχος Κορινθίων. «Το ένα είναι η έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια και το άλλο είναι η μεγάλη ανεργία, κυρίως ανάμεσα στους νέους. Η εγκληματικότητα οφείλεται τόσο στους λαθρομετανάστες που βγαίνουν στο λιμάνι της Κορίνθου και κλέβουν, απειλούν και εκφοβίζουν τους πάντες όσο και στους Ρομά της περιοχής. Δεν μας έφταναν οι δικοί μας, τώρα έχουμε και Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι σε καθημερινή βάση κλέβουν ό,τι βρουν: καλώδια δημόσιου φωτισμού, μετασχηματιστές της ΔΕΗ, φρεάτια ομβρίων υδάτων, τρακτέρ, αγροικίες. Στα Εξαμίλια οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι».

Τα «αγανακτισμένα» Εξαμίλια
Τα Εξαμίλια είναι ένα μικρό χωριό λίγο έξω από την Κόρινθο. Εδώ οι κάτοικοι, όπως λένε, ζουν την τρομοκρατία των Ρομά, οι οποίοι επεκτείνουν τον οικισμό τους καταπατώντας, καίγοντας και κόβοντας τους ελαιώνες και τα κτήματα με τις βερικοκιές που υπήρχαν γύρω από τον καταυλισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα