Τα «προβληματικά» τμήματα στην κατασκευή του δρόμου «Τρίπολης – Άστρους»

17:50 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου... Τάσο Αποστολόπουλο είχε αποστείλει στις αρχές Απριλίου, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το θέμα της αποπεράτωσης του δρόμου Τρίπολης – ΄Αστρους.
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής σημείωνε τότε ότι «η άμεση ολοκλήρωση του έργου είναι μείζονος σημασίας καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας συνδέει τον υπόλοιπο νομό με την παραλιακή Αρκαδία, τόπο παραθερισμού των Αρκάδων αλλά και λοιπών τουριστών από όλη την Ελλάδα».
Στην απάντησή του, ο Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει αναλυτικά τα
δεδομένα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο δρόμο.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον διπλανό χάρτη (πατήστε πάνω για να μεγέθυνση) ... για το σημείο «0» (ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΣΠΑΡΤΗΣ - ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΤΡΟΣ-ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ), αναφέρεται ότι απαιτείται μελέτη για να αποφευχθεί η κίνηση μέσα από την κατοικημένη περιοχή.

Για το σημείο «1» του χάρτη (ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΚΟΥΜΠΙΛΑ), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνει γνωστό ότι το έργο θα εκτελεσθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα του ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ και ότι έχει γίνει ένταξη με προϋπολ. : 18.000.000 € (Προϊσταμένη Αρχή Δ1 του ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ και Δ/νουσα Υπηρεσία την ΔΕΚΕ). Προβλέπεται μάλιστα να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο 2011
Για το σημείο «2» του χάρτη (ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΚΟΥΜΠΙΛΑ), αναφέρεται ότι αφορά στην ολοκλήρωση του έργου της ΔΕΚΕ και προβλέπεται η δημοπράτησή του τον Αύγουστο του 2011 με προϋπολογισμό περίπου 6.000.000 € (ΕΣΠΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ).
Για το σημείο «3» του χάρτη (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΤΩ ΔΟΛΙΑΝΩΝ), υπογραμμίζεται ότι υπάρχει καθυστέρηση της μελέτης στην έγκριση της Μ.Π.Ε. και ότι προβλέπεται η δημοπράτηση τον Οκτώβριο του 2011 με προϋπολ.: 6.500.000 €.
Για το σημείο «4» του χάρτη (ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΜΨΗΣ Κ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ Επ. Ο. ΚΥΒΕΡΙ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ), αναφέρεται ότι απαιτείται μελέτη. kalimera-arkadia.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα