Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 10ης Ιουλίου με μία ματιά

11:03 10/7/2012 - Πηγή: 24wro
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι αποφάσεις στη συνεδρίαση...
του Eurogroup, οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και οι αποκρατικοποιήσεις.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μπλακ-άουτ» απειλεί ο Τσίπρας! Με «alter ego» τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με «μπλακ-άουτ» μέσα στο καλοκαίρι προειδοποιούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ
σε περίπτωση που προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, ενώ μηχανές για κινητοποιήσεις ζεσταίνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας για την αναζήτηση επενδυτή".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόλεμο στις συντεχνίες κήρυξε ο Σαμαράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν ήταν τυχαίο ούτε τόσο αυθόρμητη όσο πίστευαν ίσως μερικοί η προχθεσινή έκρηξη του Πρωθυπουργού στην Βουλή κατά την δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Κυρίως δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του στην συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων της ΔΕΗ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γλιτώνουν οι ένστολοι τις μειώσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ένστολοι φαίνεται ότι μπορεί να γλιτώσουν τις νέες περικοπές κατά 12% των ειδικών μισθολογίων στις οποίες επιμένει η τρόικα, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου. Την πρόθεση της κυβέρνησης να διασώσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση τους ενστόλους αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «δεν αντέχουν άλλες θυσίες»".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρίζα για τη δόση του Αυγούστου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην... πρίζα κρατούν την Ελλάδα οι κοινοτικοί εταίροι για την εκταμίευση της δόσης του Αυγούστου, καθώς η έκθεση των επικεφαλής της τρόικας ήταν γεμάτη «κόκκινες κάρτες» για καθυστερήσεις και αποκλίσεις στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Προ της Ελεύσεως του Αντίχριστου ο Κόσμος θα γίνει αγνώριστος»!".

Η εφημερίδα επισημαίνει "μια πάρα πολύ φοβερή και ακριβής προφητεία είναι αυτή του Οσιου Νείλου του Μυροβλήτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτο σήμα για επιμήκυνση από Βρυξέλλες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θετικοί οι Ευρωπαίοι εταίροι στο ελληνικό αίτημα υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα έχει παρουσιάσει αποτελέσματα στις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Η τρόικα δικαιώθηκε. Το γιγαντιαίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αφού λοιπόν πέρασαν 17 μήνες από τότε που η τρόικα έκανε την σχετική πρόταση, σήμερα δικαιώθηκε. Η τρικομματική Κυβέρνησις Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς απεφάσισε να την υιοθετήση. Οχι επειδή την επιβάλλει η τρόικα, αλλά διότι την επιτάσσει η λογική".

Η ΑΥΓΗ: "Ψήφος εμπιστοσύνης για ανεργία και ύφεση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σύγκρουση με την κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά, επιμένει στη μνημονιακή πολιτική, παρ΄ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία θερίζο
Keywords
Τυχαία Θέματα