Τα πάντα συζητεί ο κ. Παπανδρέου με τους «κορυφαίους

09:16 19/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ανοιχτή ήταν η ατζέντα των συζητήσεων στις συναντήσεις που ξεκίνησε ο κ. Γ. Παπανδρέου...
την Παρασκευή, με τους υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις ήταν με τους κκ. Δ. Ρέππα, Ευ. Βενιζέλο, Ανδ. Λοβέρδο, Κ. Σκανδαλίδη, Χρ. Παπουτσήκαι την κυρία Αννα
Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα που συζητεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι το πώς θα στηριχτεί με κάθε δυνατό τρόπο η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, κάτι που όπως σημειώνει στις συναντήσεις, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτήν την περίοδο.

Τα εσωκομματικά θα κλόνιζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου

Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται όμως και η διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, καθώς σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμφωνούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, ότι όσο εκκρεμούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ ή να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες που θα πυροδοτούσαν το κλίμα και θα απειλούσαν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του σχήματος.
Οπως λένε, κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το όλο εγχείρημα και την αποστολή της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια θα είχαν μία παράλληλη καθημερινή δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί της απόφασης του κ. Παπανδρέου να μην αποχωρήσει, με σκεπτικό ότι δεν έχει χάσει κάποια εκλογική αναμέτρηση, από το περιβάλλον του προέδρου του ΠαΣοΚ αναφερόταν την Παρασκευή το απόγευμα ότι «ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν έχει ζητήσει από κανέναν να ομιλεί εξ ονόματός του, δημόσια ή ιδιωτικά».

Βολιδοσκόπηση υπουργών

Παρά ταύτα, όμως, πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το θέμα της ηγεσίας του ΠαΣοΚ βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τα όσα αφήνεται να διαφανούν, ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπεί τα κορυφαία στελέχη.
Χωρίς να αποκαλύπτει τις προθέσεις του, θέλει να γνωρίζει τις διαθέσεις των άλλων στελεχών, ενώ στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται και η αναταραχή που προκλήθηκε από τις πληροφορίες περί φημολογούμενης πρόθεσης υιοθέτησης της λίστας προτίμησης για τις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχει θέμα λίστας, μόνο εκλογικού νόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, θέμα λίστας δεν τίθεται, όμως είναι υπαρκτή η πρόθεση του προέδρου του ΠαΣοΚ να συζητήσει στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ και με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων, το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Οι μέχρι στιγμής συνομιλητές του κ. Παπανδρέου δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεών τους, όμως η ατμόσφαιρα που περιγράφεται από κάποιους, συνοψίζεται στο ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι ανοιχτός σε όλα και συζητεί τα πάντα
.
Keywords
Τυχαία Θέματα