Τα κρυφά ταμεία άναψαν φωτιές στον Ραχόι

09:42 1/2/2013 - Πηγή: 24wro
Τσουνάμι αποκαλύψεων για τα κρυφά του ταμεία απειλεί να βυθίσει στα δημοσκοπικά...
τάρταρα το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας El Pais ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι αλλά και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος -μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ- λάμβαναν τακτικά ρευστό από τα μυστικά ταμεία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός λάμβανε 25.200 ευρώ κάθε χρόνο από το 1997 με
πληρωμές που γίνονταν κάθε τρεις ή έξι μήνες και μάλιστα δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα τις φωτογραφίες λογαριασμών που προέρχονται, όπως ισχυρίζεται, από τα λογιστικά βιβλία των πρώην ταμιών του κόμματος, Λουίς Μπαρθένας και Αλβάρο Λαπουέρτα.

Οι δύο άνδρες ήταν ταμίες του κόμματος από το 1990 ως το 2009, διάστημα (με εξαίρεση τις χρονιές 1993, 94, 95 και 96) κατά το οποίο διατηρούσαν «τεφτέρια» με χρηματικές καταθέσεις (δωρεές από επιχειρηματίες) αλλά και εκροές (περιοδικές πληρωμές προς τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος και άλλα λειτουργικά έξοδα).

Μεταξύ των... λειτουργικών εξόδων περιλαμβάνονται και ποσά που ξοδεύονταν για την αγορά σικάτων κοστουμιών, αξίας έως και 20 χιλιάδων ευρώ. Για παράδειγμα, το 2007, δαπανήθηκαν μόνο για τις γραβάτες του προέδρου 667 ευρώ, ενώ το 2008 για τα «κοστούμια του MR» δαπανήθηκαν 11.020 ευρώ.

moneypost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα