Τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά στην Ευρώπη, για κάθε γούστο

19:31 23/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί πια να είναι πολύ αργά για να κλείσουμε διακοπές κάπου στις Άλπεις...
(και λόγω των οικονομικών μας, γίνεται ακόμη δυσκολότερο), αλλά το χιόνι δεν θα λιώσει μέχρι τον Απρίλιο. Καλό είναι να γνωρίζουμε ποιος προορισμός μάς ταιριάζει.
Μέχρι σήμερα τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν κλειστά. Το μετεωρολογικό δελτίο δίνει πρόβλεψη για χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες και η διοίκηση των περισσοτέρων ελπίζει ότι θα καταφέρει να τα ανοίξει για το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε χρόνο η περίοδος του χιονιού έρχεται όλο και πιο καθυστερημένη και διαρκεί
λιγότερο. Οι κλιματικές αλλαγές φέρνουν τη χώρα μας σιγά σιγά σε μια νέα πραγματικότητα, πιο θερμή, πιο ξηρή. Αυτό για τους φίλους των χειμερινών σπορ σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Προγραμματισμός από νωρίς και διακοπές για μια εβδομάδα στο εξωτερικό.
Ούτως ή άλλως, με τις τιμές που έπρεπε να πληρώσει κανείς τα τελευταία χρόνια για ένα σαββατοκύριακοστην Αράχωβα ή τα Καλάβρυτα, όλο και περισσότεροι στρέφονταν προς αυτήν την λύση. Αν εξαιρέσει κανείς τα αεροπορικά εισιτήρια (που και αυτά μπορούν να κλεισθούν σε καλή τιμή, αν προνοήσει κανείς πολύ νωρίς), τόσο η διαμονή, όσο και η διστροφή και διασκέδαση είναι φθηνότερη έξω –ειδικά αν υπολογίσουμε και την ποιότητα και το μέγεθος των χιονοδρομικών κέντρων. Είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία να μαθαίνεις σκι σε ένα ελληνικό χιονοδρομικό με 2 λιφτ και τρεις πίστες, περιμένοντας έως και μία ώρα στην ουρά για μια κατεβασιά των πέντε λεπτών, από το να κινείσαι σε παραπάνω από 100 πίστες, άψογα στρωμένες και με υποβοήθηση τεχνητού χιονιού για όταν ο καιρός είναι θερμός.
Το μεγάλο ζήτημα, βεβαίως, που προκύπτει τώρα, είναι το με τι λεφτά κανονίζει κανείς ένα τέτοιο ταξίδι. Αν αποφύγετε τις περιόδους αιχμής (τις γιορτές –προσοχή γιατί συνήθως το χιόνι κρατάει τόσο πολύ στιςΆλπεις που προλαβαίνει και το Πάσχα) και διαλέξετε τις ημέρες αμέσως πριν ή αμέσως μετά, συνήθως πετυχαίνετε πολύ καλές προσφορές στα ξενοδοχεία. Θεωρώντας ως δεδομένα τα έξοδα των 200-300 ευρώ ανά άτομο για τα αεροπορικά, των 150-200 για την εβδομαδιαία κάρτα για τις πίστες (περιέχει και ασφάλεια) και περίπου άλλα τόσα για την ενοικίαση του εξοπλισμού, το τελικό κόστος βασίζεται εν πολλοίς στην τιμή της διαμονής και της διατροφής. Αναλόγως του τι κατάλυμμα θα επιλέξετε, μπορείτε να ξοδέψετε από 200 ως 2000 ευρώ την εβδομάδα και κάπως αντίστοιχα πάει και το φαγητό. Συνολικά, πάντως, δεν είναι ανέφικτο το να περάσει κανείς επτά ημέρες σε ένα κορυφαίο χιονοδρομικό ας πούμε στη Αυστρία ξοδεύοντας λιγότερα από 1000 ευρώ. Για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και είναι λάτρεις των χειμερινών σπορ, αξίζει να ψάξουν λίγο παραπάνω τις δυνατότητες που τούς δίνουν οι Άλπεις. Μια πρώτη ιδέα μπορείτε να πάρετε πιο κάτω, όπου σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία χιονοδρομικά στην Ευρώπη στο είδος τους.
coolspotting.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα