Τα 20 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να οδεύουμε προς μία Οικονομική Αποκάλυψη το 2012

17:35 21/8/2011 - Πηγή: 24wro

Σε άρθρο που βρήκαμε παρουσιάζονται 20 σημάδια...
που αποτελούν ενδείξεις μιας επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης. Δεν θέλουμε να είμαστε καταστροφολόγοι, όμως όλα συνηγορούν πως οδεύουμε προς τα εκεί. Ας ελπίσουμε να την αποφύγουμε. Στο μεταξύ δείτε τα 20 σημεία που αναφέρονται στο άρθρο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.


1. Το 2008 είδαμε μεγάλες ταραχές σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων, και τώρα οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων βρίσκονται σε άνοδο και πάλι. Τον Ιούλιο ήταν 33 τοις εκατό υψηλότερα από
ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι αυξήσεις τιμών για προϊόντα, όπως το καλαμπόκι (μέχρι 84 τοις εκατό), ζάχαρη (μέχρι 62 τοις εκατό) και το σιτάρι (μέχρι 55 τοις εκατό) είναι απολύτως καταστροφικές για τις φτωχές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη. Για παράδειγμα, ένας εμπειρογνώμονας έχει προειδοποιήσει ότι 800.000 παιδιά που ζουν στο Κέρας της Αφρικής θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα.


2. Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό τουλάχιστον 7,0% τους τρεις τελευταίους μήνες. Αρχίζουμε να βλέπουμε τεράστιες αυξήσεις των τιμών σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα, τα Starbucks πρόσφατα ανέβασαν η τιμή μια τσάντας καφέ κατά 17 τοις εκατό. Εάν ο πληθωρισμός συνεχίζει να επιταχύνεται με αυτό τον ρυθμό θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα το 2012.


3. Ο δείκτης "Misery Index» (ανεργία συν πληθωρισμός) στις ΗΠΑ έκανε πρόσφατα υψηλό 28 ετών και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται να πάει πολύ υψηλότερα.


4. Ο Τζάρεντ Μπέρνσταϊν, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, λέει ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ δεν θα πέσει κάτω από 8% πριν από τις εκλογές το 2012. Στην πραγματικότητα, ο Μπέρνσταϊν αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα είναι περίπου 8.5 τοις εκατό."


5. Οι θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να χάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Το 1967, το 97 τοις εκατό των ανδρών με απολυτήριο Λυκείου μεταξύ των ηλικιών 30 και 50 είχαν μια θέση εργασίας. Σήμερα, αυτό το ποσοστό είναι 76 τοις εκατό.


6. Όλα συνηγορούν στο ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, οι προ-παραγγελίες για τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από την Κίνα είναι πολύ χαμηλά εφέτος.


7. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 9 στους 10 Αμερικάνους εργαζόμενους ΗΠΑ δεν περιμένουν ότι οι μισθοί τους θα συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος των βασικών ειδών, όπως η βενζίνη και το επόμενο έτος.


8. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.


9. Σήμερα 45.800.000 Αμερικανοί ζουν με κουπόνια συσσιτίου. Είναι σχεδόν αδιανόητο το γεγονός η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να έχει τόσους πολλούς ανθρώπους εξαρτημένους από την κυβέρνηση για τη σίτιση τους.


10. Καθώς η οικονομία καταρρέει, γινόμασ
Keywords
Τυχαία Θέματα