Συζητούσαν εμφύτευση μικροτσίπ σε κρατούμενους

19:40 26/4/2011 - Πηγή: 24wro
Μικροτσίπ για τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο...
είχε προτείνει ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας το 2009 στους Αμερικανούς, σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο Σαουδάραβας μονάρχης είχε προτείνει στο σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Τζον Μπρέναν, να εμφυτεύονται ηλεκτρονικά τσιπάκια στους κρατούμενους, πριν αυτοί αφεθούν ελεύθεροι,
«όπως το κάνουν στα άλογα ή στα γεράκια». Η πρόταση αφορούσε σε άτομα ύποπτα για τρομοκρατία.
Η συνομιλία αυτή φέρεται να έγινε στις 15 Μαρτίου 2009. Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας με ημερομηνία 22 Μαρτίου, στο οποίο γίνεται αναφορά στη συνάντηση των δύο ανδρών στο ιδιωτικό ανάκτορο του Αμπντάλα στο Ριάντ.
Ο Αμπντάλα ανησυχούσε για την επικείμενη απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων γιατί ο Ομπάμα την εποχή εκείνη είχε υποσχεθεί το κλείσιμο του Γκουαντάναμο.
Ο Μπρέναν δεν φαίνεται πάντως να πείστηκε από τα επιχειρήματα του Αμπντάλα και επικαλέστηκε τα νομικά εμπόδια για την εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης: «Τα άλογα δεν έχουν καλούς δικηγόρους», φέρεται να απάντησε.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα