Συντομεύει ο χρόνος για τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου

08:41 7/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά...
του για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες, ώστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το θέμα της ηγεσίας να έχει ανοίξει στις αρχές του 2012 και πάντως σε χρόνο ασφαλή πριν από την προκήρυξη των εκλογών.
Ο
κ. Παπανδρέου αναμένεται να συνδυάσει την πρωτοβουλία του με τη δημοσιοποίηση της δικής του θέσης για την πολιτική ταυτότητα και τον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ στο ρευστό πολιτικό σκηνικό, χωρίς κανείς να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσει κατηγορηματικά για τον ρόλο που επιφυλάσσει στο εαυτό του.

Να υπάρξουν «συλλογικές διαδικασίες βάσης σύντομα και χωρίς αναβολές» στο ΠΑΣΟΚ ζητεί σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, την Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Επίσης, ζητεί να κρατηθεί ο εσωκομματικός διάλογος σε νηφάλιους τόνους, ενώ τονίζει ότι ό Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να έχει την ευθύνη ανάληψης σχετικών πρωτοβουλιών.

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως το έπραξε για να κρατηθεί ζωντανή η Ελλάδα, με τη δημιουργία της σημερινής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας».

Ακολούθως, απευθυνόμενος στα στελέχη που θέλουν να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο, λέει ότι «οφείλουν να μη θέτουν σε αμφισβήτηση τη διαχρονικότητα και την ιστορική αναγκαιότητα του πολιτικού μας φορέα με τις νεφελώδεις θέσεις και κινήσεις τους».

Στην αρχή του άρθρου του αναφέρει ότι «με τις δικές μας πράξεις, έστω κι αν τις επέβαλαν οι συνθήκες για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας, επιτρέψαμε το συναίσθημα στα μέλη και τους φίλους μας ότι έχουμε εγκαταλείψει τις αξίες και τις ιδέες που διαχρονικά υπηρετούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν τη δέχονται απλώς εθελοτυφλούν ή υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

Μιλώντας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει: «Οφείλουμε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ να χαράξουμε μια νέα δημιουργική πορεία με επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας και των πολιτικών μας προτεραιοτήτων και με αδιαπραγμάτευτη την ενότητα του ιστορικού μας χώρου».
Keywords
Τυχαία Θέματα