Συνθήματα και λέιζερ από τους Αγανακτισμένους

09:00 10/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η Πέμπτη ήταν η 16η μέρα στο γαϊτανάκι της «Αγανάκτησης»… η οποία συνοδεύτηκε μάλιστα και από την πρωινή πορεία της ΓΣΕΕ. Κόσμος, όσο και τις προηγούμενες εργάσιμες μέρες. Συνθήματα, λέιζερ και... μούντζες στο πάνω μέρος, συνέλευση στο κάτω, και τα αντίσκηνα δεξιά και αριστερά στη θέση τους. Μία εικόνα που εγκαταστάθηκε, πλέον, καθημερινά στο κέντρο της πόλης. Υπήρξαν όμως κάποιες καινούργιες, μικρές λεπτομέρειες την Πέμπτη.
Το ένα ήταν ο αποκλεισμός της Βουλής
που είχε προαναγγελθεί, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το άλλο η κάμερα που έχει στήσει το real-democracy.go στην μέση της πλατείας. Κάθε διαδηλωτής ή και μη της πλατείας καλείται να καταθέσει την πρόταση του. Το σύνθημα είναι «Πρότεινε και ας είναι λάθος». To τρίτο ήταν οι άνθρωποι της ομάδας «Πόρτα-Πόρτα» του Δημήτρη Κολλάτου που μοίραζαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού στις 15 Μαΐου. Και βέβαια πλάι στις μπίρες, τα αναψυκτικά, τα σάντουιτς και τους λουκουμάδες, χτες έκαναν την εμφάνιση της και αρκετά χάρτινα κουτιά με... φρέσκο γάλα. Προσφορά των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων της «Δωδώνης» που κατέβηκαν το πρωί από την Ήπειρο για να διαμαρτυρηθούν για την σχεδιαζόμενη πώληση της εταιρίας, και το απόγευμα μοίρασαν γάλατα στους διαδηλωτές.
Εν αναμονή της επόμενης πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας της Κυριακής, λοιπόν ,όπου οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας ελπίζουν σε παρουσία του κόσμου τουλάχιστον σαν εκείνη της προηγούμενης Κυριακής.  
Keywords
Τυχαία Θέματα