Συνελήφθη στην Ν. Αφρική στρατιωτικός που απάλλασσε επωνύμους

21:36 10/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν διαβιβασθεί από το Τμήμα Αναζητήσεων...
της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στις Αρχές της Νότιας Αφρικής, συνελήφθη στη Νότια Αφρική, ο 63χρονος απόστρατος Στρατιωτικός Γιατρός με τον βαθμό του Ταξιάρχου για τον οποίο είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.
Σε βάρος του 63χρονου απόστρατου γιατρού εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα Σύλληψης του Εφέτη-Ανακριτή Αθηνών
για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, ένα Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης και τρείς ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.
Ο Ταξίαρχος ήταν το κεντρικό πρόσωπο που φρόντιζε έναντι χρηματικής αμοιβής για την απαλλαγές στράτευσης που χορηγούνταν κυρίως σε καλλιτέχνες και σε κάθε περίπτωση διασήμων, ενώ φέρεται να είχε εμπλοκή και στο παραδικαστικό κύκλωμα. Η εμπλοκή του σε τέτοιες περιπτώσεις φέρεται να ξεπερνά τις 20. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα