Συνεχίζονται οι επαφές Βενιζέλου - τρόικας

14:00 10/10/2011 - Πηγή: 24wro

Σήμερα το πρωί άρχισε ο νέος κύκλος επαφών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης...
και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας με θέμα την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου.


Αντικείμενο των σημερινών διαβουλεύσεων είναι οι προϋπολογισμοί 2013- 2014 και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε το έλλειμμα
να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
 
Κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση των δύο πλευρών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων από το μνημόνιο και την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική 2011- 2012.

Σύμφωνα με τα στελέχη της τρόικας, για τη διετία 2011- 2012 υπήρχαν «αστερίσκοι» όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος, αλλά και σχετικά με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ή ψηφισθεί.
Η τρόικα ευελπιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το σύνολο των θεμάτων (δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά), θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου η έκθεση για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να είναι έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης, σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν στην κρατική φινλανδική τηλεόραση, που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, «η Ελλάδα έχει ταμεικά διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και για αυτό η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα πρέπει να ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου».


Keywords
Τυχαία Θέματα