Συνεχίζεται η απεργία των ταξί

02:15 4/8/2011 - Πηγή: 24wro

Έμμένουν στις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί καθώς μετά από τη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισαν τη ...



συνέχιση της απεργίας μέχρι το Σάββατο.

Οι ταξιτζήδες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε κλαδικό συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Νωρίτερα η συνάντηση προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη
Σγουρό, δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς τους ζήτησε να λήξουν την απεργία, ενώ δεν δέχτηκε το αίτημά τους για το «πάγωμα» έκδοσης νέων αδειών.

Ήδη, την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα Σωματεία των ιδιοκτητών ταξί της Ρόδου και της Κω, ενώ τα σωματεία των ιδιοκτητών σε όλη τη χώρα, κρατούν στάση αναμονής, αναμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και για το λόγο αυτό δεν παρατηρούνται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ στο σχηματισμό 100 δικογραφιών για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, στις οποίες εμπλέκονται 7.568 άτομα, έχει προχωρήσει η Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα από τις 18-07-2011 έως 02-08-2011. Από αυτές, οι 36 -στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα- έχουν υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Επίσης, έχουν διαβιβαστεί έγγραφα ενημέρωσης για 6.080 περιπτώσεις, ώστε να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπόμενων παρεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Στις 11:00 το πρωί οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, αναμένοντας ανακοινώσεις από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, o oποίος συναντάται με τους προέδρους όλων των σωματείων.

Τελειώνει η υπομονή στη Β. Ελλάδα

Αν και αρχικά οι αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδας είχαν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, καθώς από τη σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου τους θα καθοριστεί και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, τελικά λίγο μετά τις 12:20 το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν δύο φορές τον γύρο του κέντρου της Θεσσαλονίκης με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους και κινήθηκαν στις οδούς: Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αγία Τριάδα, Όλγας, Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία και Εθνικής Αμύνης.

Άλλωστε όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου τους, Δημήτρης Καρατάκης, είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση άμεσα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στη Δυτική Μακεδονία, οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να περιμένουν την έκβαση του αποτελέσματος της σύσκεψης της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κοζάνης, Αντώνη Γαλάνη.

Στάση αναμονής τηρούν και οι ιδιοκτήτες ταξί στα Τρίκαλα, περιμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Τρικάλων Θανάσης Τζιμουράγκας, μετά τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί συνεδρίαση για να αποφασιστούν οι επόμενες
Keywords
Τυχαία Θέματα