Συνάντηση του πατριάρχη της Ρωσίας με τον Μαχμούντ Αμπάς

19:58 10/11/2012 - Πηγή: 24wro

Ο πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Κύριλλος, επισκέφθηκε...
το Σάββατο τον Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στους Άγιους Τόπους, ο πατριάρχης, αφού επισκέφθηκε τη Βασιλική, όπου -σύμφωνα με την παράδοση- γεννήθηκε ο Χριστός, είχε συνομιλίες με τον Αμπάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου της Παλαιστίνης, η επίσκεψη του Ρώσου πατριάρχη χαρακτηρίζεται «ιστορική» και επισημαίνεται ότι καταδεικνύει
«τη στήριξη που παρέχουν η ηγεσία και ο λαός της Ρωσίας σε μια δίκαιη ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

«Είμαι πεπεισμένος ότι εσείς έχετε δεσμευτεί προσωπικά υπέρ της ειρήνης και η στάση σας είναι αξιέπαινη. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ γνωρίζουν τι σημαίνει πόλεμος» φέρεται να δήλωσε ο Κύριλλος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της παλαιστινιακής προεδρίας.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο 65χρονος πατριάρχης στους Άγιους Τόπους μετά την ενθρόνισή του, το 2009. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί επίσης το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Γιαντ Βάσεμ της Ιερουσαλήμ και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμον Πέρες. Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει την επίσκεψη αυτή ως «τη σημαντικότερη μετά από εκείνη του Πάπα Βενέδικτου», το 2009.

Στις 13 Νοεμβρίου ο Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ιορδανία και θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα