Συνάντηση Ερογλου - Ντάουνερ στα κατεχόμενα

17:12 28/3/2012 - Πηγή: 24wro
Συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου... είχε σήμερα στα κατεχόμενα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντάουνερ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Ερογλου τη διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού, όπως και κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Συμπλήρωσε ότι προετοιμάζει την έκθεση που θα υποβάλει προς το Γενικό Γραμματέα και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Μπαν στις 19 ή 20 Απριλίου για να συζητήσουν
τα επόμενα βήματα.

Σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Σουηδίας, καθώς και με τον Επίτροπο Φούλε. Συμπλήρωσε ότι όλοι ήταν υποστηρικτικοί προς το έργο του ΟΗΕ και τη συμβολή του στην ειρηνευτική διαδικασία και ανέφεραν ότι θα προσφέρουν κάθε στήριξη για επιτυχή έκβαση. Ερωτηθείς, τέλος, για την έκθεση που ετοιμάζει, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ανέφερε ότι η υποβολή και συζήτησή της θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα