Συναίνεση θα ζητήσει την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου από τους πολιτικούς αρχηγούς

22:00 20/5/2011 - Πηγή: 24wro
Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς φαίνεται ότι …
θα έχει την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, για τη διαμόρφωση των μέτρων που θα συμπεριληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.
Τη Δευτέρα, με βάση τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, θα
συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξειδικεύει το πρόγραμμα στα μέλη της κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το πλαίσιο συζητήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθάρισε ότι η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα γίνει αφού «περάσουν» από το υπουργικό συμβούλιο τα νέα μέτρα.
«Όχι σε λευκή επιταγή»
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς δεν αναμένεται να παράσχει τη συναίνεσή του/ «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή και συναίνεση σε καταστροφικές πολιτικές» διαμηνύουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αυτήν την εβδομάδα ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «έχω υποχρέωση να μην συναινώ στο λάθος». Παρότι η ΝΔ κρατά αρνητική στάση στο ενδεχόμενο συναίνεσης, δεν αποκλείεται κατά την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου να υπερψηφίσει διατάξεις που περιλαμβάνονται και στο δικό της πρόγραμμα, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις.
«Καμία συναίνεση» αναμένεται ότι θα απαντήσουν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Αρνητικός σε μια «γενική και αόριστη συναίνεση» έχει ήδη εμφανιστεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εκχώρηση πολιτικής στους δανειστές της χώρας, ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει «Εθνική συνεννόηση, ειδάλλως εκλογές».

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα