Συνάδελφος από την κόλαση: πέντε τρόποι για να τον αντιμετωπίσεις

06:15 21/2/2013 - Πηγή: 24wro

Οι δύσκολοι άνθρωποι βρίσκονται παντού: από τον περίεργο πωλητή μέχρι την αγενή κυρία στο κομμωτήριο. Και ενώ μπορείς να ...

αρχίζεις να ψωνίζεις αλλού ή να αλλάξεις κομμώτρια, υπάρχει ένα πρόσωπο από το οποίο δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις: ο (κακός) συνάδελφός σου στο γραφείο.
Δεν είναι μόνο το τρέξιμο για να προλάβεις αμέτρητα deadlines, που σε γεμίζει στρες στη δουλειά. Μεγάλη σημασία έχουν και οι συνάδελφοί σου.

Αν υπάρχει κάποιος στο γραφείο που σου κάνει τη ζωή κόλαση, θα ζεις συνέχεια μέσα στην ένταση και στο τέλος ή θα σου σπάσουν τα νεύρα ή θα παραιτηθείς. Ευτυχώς
υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις.

1. Να είσαι έτοιμος για καβγά

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα είναι να το δεις κατάματα πριν γιγαντωθεί. Αν είσαι υποψιασμένος, θα μπορέσεις να ελέγξεις το θυμό και την ενόχληση που σου προκαλεί ο συνάδελφός σου, πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

2. Μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά

Μπορεί να μπεις πολλές φορές στον πειρασμό να ανταποδώσεις την κακή συμπεριφορά του συναδέλφου σου, αλλά δεν θα σου βγει σε καλό. Καλύτερα να δοκιμάσεις να είσαι ευγενικός. Θα απογοητευθεί που δεν σε εκνεύρισε, θα βαρεθεί και θα φύγει.

3. Ζήτα τη βοήθεια κάποιου τρίτου προσώπου

Αν δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος σου, μίλα σε κάποιον έμπιστο συνάδελφό σου, που θα λειτουργήσει σαν γέφυρα ανάμεσα στους δυο σας.

4. Βάλε ένα χεράκι

Προσπάθησε να είσαι καλοπροαίρετος και να προσεγγίσεις θετικά την κατάσταση για να βρεις λύση. Μίλησε στον ενοχλητικό συνάδελφο, εξήγησέ του τι σε ενοχλεί και ζήτησέ του να σταματήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

5. Προχώρα

Έχεις τις εξής επιλογές: Να αλλάξεις τμήμα ή δουλειά ή να βρεις έναν τρόπο να συμβιώνεις με το συνάδελφό σου. Αν παρά τις προσπάθειές σου η κατάσταση δεν αλλάζει, απλώς αγνόησέ τον και προχώρα μπροστά. Κάποια στιγμή θα σταματήσει.

pinnokio
Keywords
Τυχαία Θέματα